Prosoape cadou într-un mod original

Cheesecake fără coacere de Sf. Valentin
8.2.2022
Pui la cuptor cu smântână și boia
17.2.2022

Dacă vă doriți să faceți o bucurie cuiva cu un cadou, dar să-i aduceți și zâmbetul pe buze, pregătiți un cadou glumeț din... prosoape!

Prosoapele sunt un cadou foarte practic și util, potrivit în special pentru persoanele foarte apropiate. Prețul unor prosoape calitative din bumbac sau din bambus nu este deloc neglijabil, așa că alegeți acest tip de cadou doar pentru persoanele cărora le cunoașteți foarte bine gusturile, eventual stilul în care au decorat baia. Dacă adăugați și un aer glumeț cadoului Dvs, succesul este garantat!

Împăturirea este simplă, deci împachetarea nu va fi mai complicată decât achiziția cadoului, iar pentru finisarea aspectului nu aveți nevoie de cine știe ce accesorii deosebite. Pregătiți-vă o panglică frumoasă, puțin carton colorat și un ac cu siguranță. Dacă v-am trezit curiozitatea, aruncați o privire la instrucțiunile de mai jos.

În orice caz, aveți nevoie de prosoapele ideale pentru această idee. Eu am ales prosoapele moi din frotir de bumbac FIRUZE, pe care le găsiți în e-shopul nostru în mai multe nuanțe.

CUM ÎMPACHETĂM PROSOPUL ÎNTR-O STICLĂ CU LUNGIMEA DE 33 cm

În principiu, putem folosi orice prosop, doar că o bordură lată ne poate împiedica să formăm gâtul sticlei. Dimensiunile prosopului vor influența lungimea și grosimea așa-zisei sticle. Proporțiile pe care le prezint mai sus sunt potrivite pentru un prosop cu dimensiunile clasice, de 50 × 100 cm. Procedați conform fotografiei:

  1. despăturiți prosopul în fața Dvs. cu partea de pe dos în sus
  2. începând de la linia din mijloc a bordurii, împărțiți partea de jos în treimi; împăturiți prima, apoi cea de-a doua treime în sus – această parte va forma corpul sticlei; nivelați și neteziți bine straturile
  3. partea de sus va fi formată dintr-un singur strat – ar trebui să aibă cam 7 - 8 cm lungime și o veți folosi pentru a forma gâtul sticlei
  4. acum începeți să rulați prosopul cât mai strâns dinspre stânga, străduindu-vă să întindeți cât mai bine prosopul
  5. fixați rola cu 2 elastice sau sfori
  6. apoi strângeți capătul dintre gâtul și corpul sticlei, nivelați și legați-l cu o panglică decorativă
  7. prindeți gâtul sticlei cu un ac cu siguranță pe partea din spate, astfel încât să obțineți un cilindru fix, care să nu se deruleze.

MATERIALE PENTRU FINISAREA STICLEI

După ce terminați de decorat „sticla”, aceasta va sta perfect pe verticală. Nu aveți nevoie decât de o panglică și de o bucată de carton imprimat pe post de etichetă. Nu mai e nevoie de nimic în plus. Pregătiți-vă următoarele:

  • panglică lată de 2 cm
  • carton cu o față imprimată
  • bandă adezivă transparentă
  • perforator pentru margini decorative – dacă aveți
  • perforator decorativ pentru eticheta atașată cadoului
  • perforator simplu de birou
  • sfoară decorativă
  • foarfecă și linie

Tăiați din carton o fâșie cu lățimea de 10 - 12 cm și lungimea cât să cuprindă sticla. La mine, circumferința sticlei a fost de aprox. 26 cm. Tăiați marginile cu un perforator pentru margini decorative. Dacă nu aveți un astfel de perforator, arată foarte bine și cu marginile drepte. Înconjurați sticla cu fâșia de carton și lipiți marginile pe partea din spate cu bandă adezivă. Scoateți benzile elastice ajutătoare. Tăiați eticheta sau formați-o cu ajutorul unui perforator special, faceți o gaură cu perforatorul de birou și legați-o cu o sfoară decorativă în jurul gâtului sticlei.

COMPLETAȚI CADOUL...

Dacă aveți timp și dispoziția necesară, vă puteți juca și cu ambalajul sticlelor la final. Folosiți o cutie pe măsura sticlelor sau o tavă din lemn, care va deveni parte componentă a cadoului. Mie mi-au încăput perfect două sticle în această tavă din lemn, dar puteți dărui un cadou 1 + 1, adică un prosop rulat + o sticlă din vinul preferat al cadorisitului. Dar cu partea aceasta deja vă descurcați :o)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *