Prăjitura de ocazie umplută cu alune de pădure și ciocolată se cere coaptă cu o ocazie specială. Eventual pentru sărbătoarea Dragobetelui!
De cele mai multe ori, coacem prăjituri pentru cineva drag, așadar punem multă iubire în acele prăjturi. Aceasta nu face excepție. Și este atât de bună, încât riscați să vă treziți în curând în bucătărie pentru încă o rundă. Prăjitura are un aspect sofisticat, dar veți vedea că se pregătește destul de repede. Baza este dintr-un aluat fraged cu unt și, după cum probabil știți deja, se frământă repede. Umplutura este o chestiune de 10 minute. Doar măcinarea alunelor vă dă puțin mai mult de lucru, dar se merită pentru un rezultat final absolut delicios.
Îmi place să fac această prăjitură într-o formă de sticlă, care poate fi pusă direct pe masă. Aluatul cu unt nu se lipește deloc de sticlă, iar apoi prăjitura se taie ușor. În plus, prăjiturile arată foarte bine în forme din sticlă, nu credeți?
O cantitate mare de alune coapte va crea pe suprafață un strat crocant, care contrastează într-un mod plăcut cu umplutura din ciocolată moale. Decorați cu forme după propria imaginație. Puteți înlocui inimioarele cu alte forme și astfel adaptați prăjitura la orice ocazie.
Pregătire: 50 de minute * Cantitate: o prăjitură cu diametrul de 28 cm
Aluat
Umplutură
Scoateți prăjitura coaptă din cuptor și lăsați-o să se răcească în tavă. O puteți servi călduță sau rece.
Străduiți-vă ca, atunci când formați foaia, să o faceți cu 4 cm mai mare decât diametrul formei de copt. Aluatul care depășește marginile formei va trebui tăiat, iar marginile întoarse spre interior. Astfel obțineți forma rotundă perfectă. Sau puteți presa ușor aluatul pe marginile formei cu degetele sau cu o linguriță dacă doriți să fie vălurită. Decupați formele dorite din restul aluatului. Este bine să vă gândiți în avans la cum vreți să arate prăjitura și să faceți formele necesare modelului dorit. Dacă nu vreți să vă chinuiți cu un decor regulat, distribuiți inimioarele la întâmplare pe suprafața din ciocolată.
Umplutura este groasă, lichidă și în cantitate suficientă. Înainte să umplu aluatul, vă arăt foaia împunsă cu furculița din loc în loc și marginile foii întoarse spre interior. Nu vă speriați că umplutura din alune nu se va întări în cuptor. Se coace frumos și crește până la marginea prăjiturii. Pe suprafață se va crea un strat crocant, iar pe interior umplutura va rămâne moale.
Cel mai mult îmi place că decorul din inimioare se contopește cu suprafața umpluturii. Puteți să puneți inimioare și una peste alta – dacă procedați astfel, straturile adăugate vor rămâne deasupra suprafeței. Țineți cont și de faptul că, dacă formele sunt grele, se vor scufunda în umplutură. Dacă nu nimeriți exact locul în care voiați să așezați o inimioară, folosiți-vă de o scobitoare ca să o mutați. Să aveți poftă!