Aranjament pentru luna februarie: glob cu ghiocei

Culoarea anului 2022 – violet dinamic
18.2.2022
Prăjitură îndrăgostită cu alune
23.2.2022

Primele floricele de primăvară au apărut deja în multe dintre zonele țării. Le puteți folosi ca să creați unei decorațiuni frumoase de primăvară sau puteți folosi câțiva ghiocei artificiali dacă doriți să fie mai rezistentă.

Ghiocelul este o mică floare cu bulb, care are puterea de a ne aduce zâmbetul pe buze de la prima privire. De fiecare dată când vedem aceste floricele ieșind din zăpada care se topește, ne gândim la primăvara care se apropie. Ghioceii simbolizează smerenia și recunoștința, iar în anumite culturi, dăruirea unui buchețel de ghiocei simbolizează iubirea.

Am făcut un mic aranjament folosind câțiva ghiocei artificiali – un glob îmbrăcat în licheni naturali. Puteți folosi și mușchi artificial și orice fel de floricele mărunte – clopoței, primule ș.a. Combinația obținută mă duce cu gândul la mirosul umed al pământului din pădure primăvara și la delicatețea micuțelor floricele albe. Globul decorativ se potrivește pe masă sau în orice alt loc în care vă luați timp ca să visați la primăvară. Dacă aveți puțin timp liber în weekend, faceți-vă o bucurie.

despre ghiocei

Conform vechii legende, zăpada a mers pe la toate florile, rugându-le să îi dea și ei puțin din culorile lor strălucitoare. Nici una nu a vrut să-și împartă prețioasa culoare, așa că zăpada a început să plângă, topindu-se. Într-o mică baltă, a apărut o floricică delicată și i-a oferit din culoarea ei albă. Astfel, zăpada a rămas albă pentru totdeauna și, de atunci, protejează ghioceii de ger.

MATERIALE NECESARE PENTRU GLOB

Drept bază am ales un glob din ratan (dar vă puteți face și propriul glob din alte fibre vegetale) pentru că orificiile permit introducerea ușoară a tulpinilor florilor. Și mușchiul este ușor de fixat pe el – nu trebuie decât să-l presați ușor în spațiile goale. Nu contează ce culoare are globul, pentru că va fi acoperit complet cu mușchi. Pregătiți-vă următoarele:

  • un glob de ratan cu diametrul de 9-10 cm
  • un buchețel de floricele artificiale de primăvară
  • o sfoară mai groasă din fibre naturale
  • mușchi natural sau sintetic

Globurile de ratan se găsesc de cumpărat în multe florării – cel puțin, eu am reușit să găsesc unul fără probleme; am mai văzut și în magazinele de bricolaj. Mușchiul artificial, dar și mușchiul natural conservat se găsește în diferite magazine online dedicate hobby-urilor. Mușchiul natural cu care am lucrat este cules de mine. L-am păstrat anume pentru astfel de scopuri încă din noiembrie anul trecut. Îl păstrez într-o punguță de plastic fără să adaug pământ și-l las într-un loc răcoros și semi-întunecat. O dată sau de două ori pe lună, pulverizez puțină apă peste el. Apoi leg punguța, dar las și un mic orificiu prin care să circule aerul. Mușchiul rămâne colorat și se păstrează foarte bine.

CUM FORMĂM GLOBUL ÎNFLORIT

Introduceți ghioceii unul câte unul în partea de sus a globului și îmbrăcați partea din jurul lor cu un strat de mușchi. După ce ați acoperit toată partea de sus cu floricele și mușchi, începeți să adăugați mușchi și în partea de jos. Mușchiul va avea tendința să iasă din glob, așa că folosiți vârful unui creion să-l introduceți ușor în orificiile globului. Va începe să se fixeze tot mai bine pe glob. Sfoara va reprezenta finisajul decorațiunii, așa că nu are nimic dacă mai iese puțin mușchi pe ici, pe colo. După ce ați acoperit toată suprafața globului cu mușchi și floricele, începeți să înfășurați sfoara în jurul lui până când totul este bine fixat. Aranjamentul este gata!

PONT: Dacă vreți un glob complet verde, folosiți sârmă subțire neagră sau maro închis pentru fixarea mușchiului. Mușchiul o va acoperi foarte bine.

Florile artificiale nu mă deranjează dacă fac parte din aranjamente de interior. Însă îmi place să le combin cu materiale naturale, cum ar fi mușchiul pe care l-am cules anume pentru astfel de scopuri. Astfel apar aranjamente simpatice fără cheltuieli mari, care vă dau posibilitatea să petreceți clipe plăcute de relaxare în timp ce le creați. De asemenea, le puteți folosi pentru a face o bucurie cuiva apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *