La piersici se potrivește foarte bine din vanilia sau ciocolata. Pentru că tocmai ne aflăm în sezonul lor, puteți folosi câteva pentru o prăjitură potrivită pentru o zi de duminică. Aa, și nu vă zgârciți la ciocolată!
Trebuie să recunosc că, atunci când am copt această prăjitură ca să v-o pot prezenta, am apelat la piersici din compot. Aceasta este o veste bună, pentru că puteți prepara prăjitura în orice sezon. Dacă folosiți piersici proaspete, alegeți fructe coapte, dar tari – dacă sunt moi, lasă prea multă zeamă, care înmoaie excesiv aluatul. Dacă folosiți fructe din compot, scurgeți-le bine de zeamă înainte de folosire.
În aluat adaug destul de multă ciocolată și puțin cocos. Acesta din urmă înlocuiește o parte din făină și leagă bine toate gusturile. Pentru coacerea prăjiturii folosesc o formă joasă, pe principiul - cu cât mai mult loc avem pentru piersici, cu atât mai bine :o) Însă puteți întinde aluatul și într-o formă de tort.
Pregătire: 40 de minute; Cantitate: o prăjitură cu diametrul de 24-26 cm
Aluat
Pentru decor
Tăiați prăjitura în felii și serviți-o cu fulgi de cocos presărați deasupra. Păstrați restul la rece.
Prăjitura se pregătește rapid și ușor, ceea ce este ideal pentru prăjiturile de vară. Doar tocatul ciocolatei și felierea fructelor vă vor da puțină treabă. Dar sunt sigură că veți găsi pe cineva care să vă ajute cu ele...
...nu este obligatoriu ca aluatul să fie atât de colorat, eu am tocat ciocolata mai mărunt. Din greșeală am lăsat chopperul să meargă mai mult și, dacă ciocolata a fost mai măruntă, a colorat aluatul în maro. Puteți folosi și fulgi de ciocolată pentru prăjituri, care nu se topesc atât de ușor în prăjitură și rămân vizibili în aluatul de culoare deschisă. Atunci prăjitura va arăta și mai frumos. În acest caz, folosiți doar zahăr alb la aluat, pentru că și zahărul brun colorează aluatul.
La final, decorați prăjitura cu ciocolată, care nu este niciodată prea multă. Prăjitura este ușoară, cu multe fructe, așa că se va consuma rapid. Iar dacă mai rămâne, păstrați-o în frigider. Poftă bună!