Coaceţi cu noi o prăjitură fără gluten, frumos decorată cu primele căpşuni. Gemul va asigura gustul dulce, iar jeleul strălucitor va asigura aspectul delicios.
Primele fructe ne îmbie să revenim la reţetele de prăjituri cu fructe. De exemplu căpşunile, care ne sunt furnizate de tările mai calde, încă nu sunt atât de coapte şi gustoase pentru consumul ca atare. Pentru că fructele sunt mari şi destul de tari, acestea se pretează perfect pentru a însoţi prăjituri şi torturi. Căpşunilor le lipseşte sucul, ceea ce deocamdată nu ne deranjează (cel puţin nu înmoaie aluatul ca şi cele din timpul verii), iar pentru suplimentarea gustului dulce, putem folosi gem de casă. Acoperiţi-le cu gelatină roşie, care arată mereu bine. Se poate servi după răcire, aşa cum o coaceţi, în forma de sticlă.
Preparare: 30 minute * Obţineţi: o prăjitură cu diametrul de 27 cm
Blat fără gluten (rețetă de aluat preluată de la Anja Donnermeyer)
Umplutură
Lăsaţi prăjitura la răcit minim 2 ore, ideal până a doua zi. Serviţi-o felii decorate cu restul de căpşuni, care vă mai rămân de la preparare.
Turnaţi aluatul într-o formă de sticlă unsă în avans cu unt şi tapetată cu puţină făină (sau tapetată cu hârtie de copt).
Încălziţi gelatina respectând instrucţiunile de pe ambalaj şi adăugaţi-o peste căpşuni. Lucraţi repede şi acoperiţi prăjitura cu gelatină folosind o lingură, atât timp cât este lichidă.
Smântâna bătută, gemul de casă cu adaos de alcool şi căpşunile parfumate sunt însoţitoare ideale ale aluatului de pişcoturi, pe care îl puteţi coace uşor şi fără făină (vezi reţeta).