Cum păstrăm brăţările / reciclare

Prăjitură cu căpşuni fără făină
29.4.2019
Vază maxi din borcane
7.5.2019

Accesoriile frumoase fac parte dintre detaliile importante care ne completează garderoba. Vorbim aici despre elementele ce definesc stilul, care dezvăluie multe despre dvs. Toate purtăm haine şi accesorii care ne fac să ne simţim bine.

Unele persoane poartă bijuterii, altele nu. Dacă vă încadraţi în prima categorie, înseamnă că deţineţi destule lănţişoare şi coliere, care se încurcă între ele exact în momentele când vă grăbiţi mai mult.

Există o serie de moduri în care le puteţi păstra separate. Iar astăzi ne vom dedica brăţărilor. Un suport normal pentru prosoape de hârtie ne va oferi o vedere perfectă de ansamblu, foarte apreciată dimineaţa. După ce aţi terminat prosoapele, îmbrăcaţi rola din carton într-un material frumos şi plasaţi-l pe suport, apoi îl puteţi pune pe măsuţa de toaletă. Brăţările din imagine sunt disponibile în e-shopul nostru.

CUM SĂ CONFECŢIONĂM UN SUPORT PENTRU BRĂŢĂRI

Este foarte simplu. Baza este oferită de un suport pentru prosoape de hârtie din lemn sau plastic. Cu cât este mai vechi, cu atât arată mai bine. Eventual lustruiţi-l puţin cu un şmirghel mai moale şi daţi-l cu puţin lac sau stropiţi-l cu ulei mineral. Pregătiţi-vă următoarele:

  • suport pentru prosoape de bucătărie
  • o rolă de carton de la un sul de prosoape de hârtie
  • resturi de brocart sau alte materiale textile de efect, cu broderie
  • resturi de orice tip de fleece
  • 1 m şnur de aceeaşi culoare cu ţesătura folosită
  • lipici potrivit pentru textile (de ex. Gutermann)
  • foarfecă şi ustensile pentru cusut

Aşezaţi rola de carton pe fleece şi măsuraţi dimensiunile. Materialul trebuie să aibă exact aceeaşi lungime ca şi rola, sus şi jos marginile trebuie să se potrivească exact pe marginile rolei. Puteţi păstra mai mult material pe lățime, urmând să tăiaţi surplusul ulterior. Aplicaţi lipici pe toată lungimea rolei şi înfăşuraţi stratul de fleece. Materialul poros se va lipi perfect de aceasta. Tăiaţi surplusul de fleece astfel încât marginile să fie lipite una de alta. Lăsaţi rola să se usuce bine.

MATERIALUL DE LA SUPRAFAŢĂ

Tăiaţi brocartul – aici calculaţi un surplus de cca. 2 cm la fiecare margine, iar în partea de sus şi de jos lăsaţi încă 4-5 cm în plus. Brocartul este un material foarte alunecos. Pentru a-l ţine sub control, folosiţi-vă de ace cu gămălie. Înfăşuraţi treptat materialul strâns în jurul rolei îndoind marginile înspre interior, fixaţi cu ace cu gămălie, iar apoi coaseţi frumos marginea. La final, aplicaţi un strat generos de lipici pe capetele interioare ale tubului şi lipiţi marginile de brocart în interior. Fixaţi totul şi cu ace, apoi lăsaţi la uscat.

FINISAREA CU ŞNUR DECORATIV

Coaseţi şnurul pe marginea superioară şi inferioară a tubului. Puteţi lăsa marginile mai lungi, pentru a le lega într-o fundă  sau să finisaţi marginile cu câte o perlă cu deschidere mai mare (cum se poate vedea în imaginea principală). Puneţi tubul pe suport, iar apoi aşezaţi brăţările frumos pe el. Brăţările au stat singure pe suport în poziţia în care le-am aşezat.

 

Mai recomandăm un sistem simplu pentru păstrare. Brăţările cu închizătoare se aşează în partea de jos a tubului,  iar cele cu elastic în partea de sus. Astfel veţi găsi mai uşor piesele căutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *