Sarea este indispensabilă pentru organismul nostru, dar, la fel ca în cazul oricărui ingredient, ceea ce este prea mult, strică! În topul afecțiunilor cu cea mai mare incidență, tensiunea arterială se află pe primul loc.
Adăugăm sare în mâncare după gust. Și astfel nu ne gândim că poate aportul de sare este prea mare pentru organismul nostru. Nu este vorba doar de mâncarea în care adăugăm sare, ci și de o gamă întreagă de alimente procesate care conțin deja sare, uneori în cantități surprinzător de mari. Nu putem măsura aportul de sare decât printr-o supraveghere atentă a cantităților de sare consumate. Dacă mâncarea dumneavoastră conține 5 grame de sare în fiecare zi, adică o linguriță rasă, atunci deja ceva nu mai este în regulă.
Dacă aveți impresia că nu consumați această cantitate de sare, gândiți-vă mai bine la consumul de fructe și legume raportat la consumul de alimente procesate. Spre exemplu, dacă ați consumat doi cremvurști de dimineață, cel mai probabil deja ați depășit limita zilnică. Dacă acest lucru v-a dat de gândit, merită să citiți mai departe.
Impactul negativ al excesului de sare în organism
Adăugați sare în mod responsabil, dar...
Eliminarea din alimentație a produselor enumerate mai sus va duce la scăderea considerabilă a consumului zilnic de sare. Trebuie doar să urmărim cu atenție ce mâncăm: SET BORCĂNAȘE PENTRU MIRODENII BONELO WHITE, 5 x 100 ml.
Cantitatea de sare poate fi consultată în tabelele afișate pe etichetele produselor. Tăiați de pe listă fără milă alimentele foarte sărate din alimentație:
Atunci când gătiți, folosiți mai multe condimente și ierburi aromatice. Pentru condimente, vor fi perfecte și râșnițele: RÂȘNIȚĂ MECANICĂ ALBĂ PENTRU SARE WHITELINE, disponibilă în 2 mărimi.
Măsura în care sărăm mâncarea ține de obișnuință. Știți că, dacă faceți mâncare pentru mai multe persoane, cu siguranță cel puțin una dintre acestea va întinde mâna după solniță. Dacă nu ați fi gătit bine, toată lumea ar fi întins mâna după ea. Așa vă dați seama care dintre persoane consumă prea multă sare. Odată ce a depășit un anumit nivel, sarea va acoperi complet gustul mâncării. Dar dacă le echilibrați bine, mâncarea va avea un gust bun, rezultat din amestecul tuturor ingredientelor, dar și al ierburilor aromate și al condimentelor folosite.
Iar la final, să revenim la sare!
Nu o putem înlocui complet, dar putem înlocui o parte cu alte condimente. Poate că această variantă vă va plăcea și, în timp, veți înlocui o parte tot mai mare a sării cu diferite condimente, care vor învinge cristalele albe. Optați pentru gusturi diferite, fiecare cu altă destinație și lăsați-vă inspirați de gusturile variate ale condimentelor. Înainte de utilizare, spargeți cristalele mari de sare într-un mojar și apoi nu vă mai rămâne decât să vă bucurați de aromele din bucătărie: BORCĂNAȘE DIN STICLĂ PENTRU CONDIMENTE, 4 x 120 ml.