Cupe americane răcoritoare

Limitarea și înlocuirea sării în alimentație
3.6.2021
Păsărele din lână pentru zile ploioase
8.6.2021

Se apropie zilele fierbinți de vară și se cere să ne răsfățăm ca la carte cu un desert delicios din congelator. Faceți o mică pauză de la număratul caloriilor și bucurați-vă de o băutură rece, un șerbet de fructe sau de o înghețată delicioasă.

 

Vara ne permitem și câte un exces de acest fel, mai ales pentru a ne rehidrata în zilele calde. Atunci când pământul nu mai poate respira de căldură și unii dintre noi avem această problemă. Așa că mă folosesc de dreptul mai sus amintit de a uita de dietă și de a mă simți ca în concediu cu puțin răsfăț!

Poate că, pe căldură, nu veți mai avea chef să va apucați să faceți ceva, dar pregătirea acestor cupe răcoritoare reci ca gheața s-ar putea să vă inspire. Crearea acestora este și mai simplă și mai rapidă decât cea a cupelor clasice de desert cu cremă și fructe. Și am câțiva ași în mânecă, pe care vi-i prezint bucuroasă. Paharele acestea sunt o imitație a gustărilor reci americane care poartă denumirea de Floats - plute.

Am învățat această rețetă de la autoarea mea preferată de cărți de rețete, doamna Mary Berry. Cupele conțin ingrediente complet normale și creme înghețate din comerț, așa că este ușor să vi le preparați oricând vă vine pofta de ele. Pentru mesele servite afară, este mai sigur să folosiți pahare din plastic cu picior. Dacă nu aveți din cele cu picior, puteți folosi fără probleme și unele simple.

La această rețetă de cupă americană se folosește Coca-Cola. Combinația cu înghețată mi s-a părut cel puțin ciudată. Însă rezultatul este surprinzător de răcoritor:

VACA NEAGRĂ 

Pentru o porție:

  • 150 ml Coca-Cola bine răcită
  • o cupă de înghețată bună de vanilie

Răciți paharul și turnați în el băutura racoritoare cam până la două treimi. Deasupra adăugați o cupă de înghețată de vanilie mai moale. Serviți imediat cu un pai și cu o linguriță cu coada lungă.

________________________________________________________

Paharul din mijloc este pentru adulți. Așa cum indică denumirea, Ciocanul de catifea vă poate lovi dacă depășiți doza recomandată:

CIOCANUL DE CATIFEA

Pentru 4 porții

  • 600 ml înghețată de vanilie
  • 2 linguri lichior de portocale (puteți încerca și cu un lichior preparat în casă)
  • 2 linguri de coniac
  • coaja netratată de la o portocală, tăiată în spirale mici

Amestecați toate ingredientele (în afară de coaja de portocală) cu un blender. Nu trebuie să le bateți prea mult, pentru ca băutura să nu fie prea groasă. Împărțiți băutura în pahare de vin și decorați fiecare porție cu o spirală de coajă de portocală. Serviți imediat.

________________________________________________________

Și, la final, ceva pentru copii – deși, căruia dintre noi nu-i place un cocktail proaspăt cu căpșuni?

COCKTAIL DE CĂPȘUNI

Pentru 6-8 porții

  • 300 ml lapte
  • 300 g căpșuni congelate sau proaspete, tăiate în bucăți
  • 600 ml înghețată bună de căpșuni
  • 450 ml sifon rece, opțional, dacă doriți să fie mai lichid

Amestecați în vasul blenderului laptele cu bucățile de căpșuni. Turnați în 5 pahare cât să depășească jumătatea și adăugați câte o cupă de înghețată. Turnați încet sifon până sus. Serviți imediat.

Asta da natură moartă.... nu știu care dintre ele vă vor deschide pofta primele. Bineînțeles că nu au încăput toate ingredientele într-o singură poză. Așa că le voi aminti pe cele mai importante. Alegeți înghețată cremoasă, cu gust autentic al ingredientului principal. Nu luați în seamă înghețatele cu culori puternice, cu siguranță că în acestea predomină E-urile. Dacă vă place să preparați lichior de casă, îl puteți folosi. Eu am folosit clasicul Cointreau. Gustul nu este deloc rău în rezultatul final. Dacă folosiți căpșuni proaspete, răciți-le înainte.

Cocktail-ul de căpșuni va fi preferatul copiilor. Dacă veți folosi căpșuni decongelate, va ieși foarte bine. Dar, pentru un rezultat și mai bun, folosiți căpșuni proaspete. Las adaosul de sifon la latitudinea dumneavoastră. Dacă vă place consistența mai gosasă, de smoothie, consumați-l așa cum este.

Și încă o fotografie, mai de aproape. Sunt convinsă că le-ați identificat deja, dar doar ca să recapitulăm: în stânga, spumoasa și răcoritoarea Vacă neagră, în mijloc Ciocanul de catifea cel elegant, cu conținut de alcool, iar în dreapta, cocktail-ul de căpșuni pentru copii. În cele din urmă, bulele din Cola au căpătat culoarea înghețatei de vanilie, justificând astfel denumirea băuturii.

Pregătiți-vă în avans tot ce aveți nevoie pentru o petrecere în grădină. Iar pentru a vă inspira și în ce privește gustările și băuturile potrivite, aruncați o privire și în categoria noastră specială de vară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *