Păsărele din lână pentru zile ploioase

Cupe americane răcoritoare
3.6.2021
Căpșuni în ciocolată cu migdale pentru mici și mari
8.6.2021

Se pare că ne așteaptă un nou weekend cu vreme ploiasă, așa că vin în ajutorul vostru cu o idee pentru distracția copiilor. Faceți împreună niște păsărele moi, perfecte pentru decor!

 

Nu știu dacă vă prezint modul corect în care se fac aceste păsărele, însă instrucțiunile pe care le enumăr mai jos au funcționat bine pentru noi. Am observat o pasăre de acest fel în geamul bibliotecii noastre de cartier într-o altă zi ploioasă, când am plecat într-o scurtă plimbare. Mi-a plăcut foarte mult, așa că am încercat să o reproduc acasă pentru că, la prima privire, părea destul de ușor de făcut. Nu știu cine a avut această inspirație minunată și îmi cer scuze dacă o folosesc fără acord, dar mi se pare o idee bună să fac o bucurie copiilor care se plictisesc în casă.

Pasărea care m-a inspirat era foarte colorată, așa că mi-a fost ușor să observ cum este făcută. Eu am ales un colorit mai natural, dar voi folosiți orice culori aveți pe acasă. Puteți folosi lână de grosimi și calități diferite. Doar lâna despletită nu se potrivește, deoarece „penele drepte” arată mai bine. Aranjamentul primăvăratic de la geam este completat perfect de perdeaua Marianna, cu un model frumos cu păsărele.

Dacă vă place, în ofertă este disponibilă atât pentru ferestre de dimensiuni normale, de 350 × 160 cm, cât și în varianta de set pentru ușa de balcon. Pe lângă aceasta, găsiți o serie de modele de perdele finisate, pe care nu trebuie decât să le scoateți din ambalaj și să le agățați!

 

MATERIALE NECESARE PENTRU PASĂREA DIN LÂNĂ

Aici descriu modul de asamblare al păsării fotografiate la fereastră, dar la finalul articolului mai puteți găsi câteva sugestii de culorit. În orice caz, aveți nevoie de 3 culori, pe care le puteți combina după instrucțiunile de mai jos. După ce testați procedeul cu prima pasăre, la următoarele puteți combina culorile în feluri mai variate și mai interesante. Pregătiți-vă următoarele:

  • fire de lână maro
  • fire de lână verzui melanj
  • fire de lână albă sau crem deschis
  • 2 perluțe mici negre
  • carton gros pentru cioc
  • pistol de lipit
  • ac cu ață neagră
  • o foarfecă ascuțită

Pasul 1: PREGĂTIȚI MĂNUNCHIURILE DE LÂNĂ

Mănunchiurile au aproape aceeași grosime. Ca să nu fie nevoie să tăiați firele câte unul, folosiți-vă de un șablon ajutător, de exemplu un tocător de bucătărie. Puteți înfășura firele pe acesta, apoi să le tăiați pe toate. Legați de la început firele crem la mijloc:

  • firele maro pentru burtică trebuie să aibă lungimea de 26 cm
  • tăiați firele maro + 4-5 fire verzi melanj, pe care le veți folosi pentru cap și spatetot la 26 cm
  • firele crem pentru aripi vor avea lungimea de 22 cm

PASUL 2: CAPUL 

Puneți peste mijlocul mănunchiului maro mănunchiul cu fire verzi și legați strâns cu o ață maro. Lâna melanj va forma capul păsării, iar restul va fi spatele.

PASUL 3: BURTICA

Acum întoarceți mănunchiul cu lâna verde spre dumneavoastră, ca să puteți lucra mai ușor. Ridicați totul, strângeți capetele mănunchiului maro laolaltă și legați-le și pe acestea cu un fir de lână. Mănunchiul maro va fi burtica. Veți obține o legătură cu forma în unghi drept, la fel ca în următoarea imagine.

PASUL 4: UMPLEREA CORPULUI ȘI ARIPILE

Am făcut capul și burtica. Acum umpleți corpul cu ajutorul unui mic ghem din fire crem. Așezați mănunchiul crem pregătit în avans (conform pasului 1) deasupra ghemului, astfel încât să-l acoperiți. Imaginați-vă aripile strânse ale păsării și îndreptați frumos firele pe deasupra ghemului.

Acum luați în mână smocul maro cu capul înspre stânga și înconjurați cu el baza crem. În dreapta deja apare deja o coadă micuță, de acolo prindeți strâns pasărea cu o mână, iar cu cealaltă aranjați frumos toate firele. Imediat ce sunteți mulțumiți de rezultat, legați coada strâns cu un fir de lână. Este ideal dacă vă mai ajută cineva, ca să nu lăsați pasărea din mână. Puteți vedea rezultatul în următoarea imagine.

PASUL 5: COMPLETĂRI ȘI DETALII

Corpul este gata, ajunge să mai adăugați detaliile capului. Tăiați un cioc mic din carton și lipiți-l de cap cu pistolul de lipit în locul unde se unesc smocul de sus cu cel de jos. Coaseți mărgeluțele mici pe post de ochișori. Tăiați coada astfel încât să fie ascuțită. Eventual scurtați-o puțin dacă este prea lungă pentru corp.

PASĂREA ESTE GATA

Mai aranjați puțin penele, eventual îndreptați codița și puteți căuta o rămurică pe care să aranjați păsărelele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *