Căpșuni în ciocolată cu migdale pentru mici și mari

Păsărele din lână pentru zile ploioase
8.6.2021
Fluturaș din șervețel și cremă Kinder Bueno
14.6.2021

Dacă alegeți să combinați gustul dulce al căpșunilor coapte cu ciocolata, așteptați-vă la o delicatesă de lux! Pregătiți-vă de începutul vacanței copiilor cu o porție mare din această bunătate.

De obicei, pregătesc această rețetă pentru adulții din familie, pentru că ciocolata conține lichior de migdale italienesc și un praf de chilli picant. Însă cupele nu-și vor pierde nimic din farmec dacă eliminați alcoolul și condimentul. Le voi servi copiilor cu ocazia finalului unui nou an școlar foarte obositor pentru ei și pentru părinții lor.

Vă prezint atât versiunea pentru adulți, cât și cea pentru copii, dar aveți grijă să nu le încurcați atunci când le serviți! :o)

Pregătire: 30 de minute * Cantitate: 3 cupe mari

Cupele pentru adulți în 3 pași

Pasul 1:

  • 150 g biscuiți cu ciocolată și migdale (dacă nu au și migdale, adăugați un pumn de migdale tocate grosier)
  • 2 linguri pline de unt

Fărâmițați grosier biscuiții, adăugați migdalele tocate (dacă nu sunt deja în biscuiți) și untul moale, apoi amestecați cu degetele până obțineți un crumble fărâmicios. Împrăștiați-l pe o farfurie pe care o lăsați în frigider.

Pasul 2:

  • 300 g căpșuni (puteți pune și mai multe), tăiate în feliuțe
  • 2 linguri lichior de migdale Amaretto din 100 ml măsurați în avans

Așezați feliuțele de căpșuni pe o farfurie și picurați peste ele 2 linguri de lichior, amestecați ușor și puneți-le în frigider.

Pasul 3:

  • 100 ml smântână de 33%
  • 100 g ciocolată neagră, min 70%
  • un vârf de cuțit chilli măcinat
  • restul de lichior Amaretto
  • frunze de mentă (sau roiniță) pentru decor

Turnați smântâna într-o cratiță și încălziți-o încet pe baie marină. După câteva momente, adăugați ciocolata ruptă în bucăți și amestecați până obțineți o cremă omogenă, care începe să se îngroașe. Luați cratița de pe foc și lăsați-o să se răcească. Când ciocolata este călduță, amestecați în ea praful de chilli și restul de lichior Amaretto.

Finisare – Puneți pe fundul fiecărei cupe o lingură de crumble din biscuiți (lăsați deoparte o lingură), turnați puțină cremă deasupra și continuați cu câte un strat de crumble și unul de ciocolată până când umpleți două treimi din cupă. Umpleți restul cupei cu feliuțe de căpșuni și decorați cu firimituri de biscuiți și frunze de mentă.

 

Cupele pentru copii în 3 pași

Procedați la fel ca mai sus, dar scoateți de pe lista de ingrediente lichiorul Amaretto și praful de chilli. Deasupra adăugați mai multe migdale tocate în locul firimiturilor de biscuiți.

Aici am încercat să vă arăt pe orizontală ingredientele care trebuie combinate. Am avut biscuiți cu migdale, așa că migdalele lipsesc din fotografie, dar puteți adăuga o porție în plus. Nu adaug zahăr deloc, nici la căpșuni dacă sunt bine coapte. Cupa este destul de dulce de la biscuiți și ciocolată.

Ciocolata din cupă nu se va întări, dar se va combina cu crumble-ul de biscuiți și migdale. Rezultatul este crocant, pentru că biscuiții nu au timp să se înmoaie dacă îi țineți în frigider. Căpșunile se pot scufunda puțin în cupă, dar nu are nimic. Eu pun cât de multe încap. Exact despre aceasta este vorba -  atunci când vă serviți cu lingurița din cupă, toate ingredientele trebuie să se combine. Vă doresc poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *