Fluturaș din șervețel și cremă Kinder Bueno

Căpșuni în ciocolată cu migdale pentru mici și mari
8.6.2021
Confort în pat pentru noapte și zi
14.6.2021

Bineînțeles că atunci când vorbim despre petrecerile pentru copii, nu putem uita de culori și forme cât mai vesele, dar nici de gustările dulci…

 

Ziua copilului a trecut deja, dar ne pregătim de venirea vacanței cu multă bucurie pentru veselia celor mai mici membrii ai familiei. Și pentru că ne așteaptă o petrecere aniversară în familie, pe lângă tort, am optat pentru un mod deosebit de pliere a șervețelelor, pentru că nu este deloc ușor să impresionez copiii când este vorba de masă. O ceată de copii, în special de vârste mai mici, este greu de ținut pe scaun. În doar câteva momente, masa așezată cu dragoste pentru ei va arăta ca un câmp de luptă. Așa că nu puneți mult accent pe detalii, mai bine să vă fie ușor strângeți totul după fiecare fel de mâncare, ca să-l puteți aduce pe următorul.

 

Puteți însă limita teritoriul fiecărui mic oaspete. Alocați fiecăruia o culoare de șervețel, de exemplu, un fluturaș într-o culoare bine stabilită. Își vor aminti mai bine unde este locul sau paharul fiecăruia dintre ei. Iar fluturele nu este decât o bucată de pânză pliată legată cu un nod la mijloc și completat cu o fundă. Nu este nimic complicat, dar imaginați-vă rezultatul atunci când aveți mai mulți pe o masă!

Și dacă sunteți în căutarea unei creme excelente pentru tort, clătite sau vafe, am aici o idee pentru voi. Copiii iubesc batoanele Kinder Bueno cu cremă de lapte și alune. Puteți încerca să o preparați acasă. Va fi gata în câteva momente.

CUM FACEM FLUTURII DIN ȘERVETE

Pentru a face fluturii, folosiți bucăți de pânză din bumbac pe care le aveți pe acasă. În mod ideal, alegeți altă culoare sau un alt decor pentru fiecare. Tăiați pătrate de 45 × 45 cm, întoarceți marginile spre interior și coaseți-le un tiv îngust pe toate laturile. Călcați pânza și pliați-o ca pe un acordeon. Puteți să vă folosiți și de fierul de călcat pentru a fixa mai bine pliurile, fluturii vor arăta chiar mai bine.

FLUTURAȘUL APARE DATORITĂ NODULUI

Legați acum mănunchiul pliat în mijloc. Înnodați-l ușor și străduiți-vă să aveți fața materialului pe ambele părți ale nodului. În poză puteți vedea că una dintre părți este cu dosul în sus, însă merge îndreptată.

ANTENE DIN PANGLICĂ

Din funda obținută obțineți ușor un fluture dacă legați o panglică mai lată peste nod. Panglica folosită de mine este lată de 2,5 cm și are sârmă în margini (o cumpăr de la librărie). Panglica este lungă de 70 cm, dar poate fi mai scurtă. Suciți ambele capete pe un creion, ca să le rulați. Este simplu: înfășurați pe un creion capătul panglicii, apoi scoateți-l ușor. Legați nodul șervetului și gata! Fluturele este chiar în fața voastră!

Iar acum, rețeta pentru acel deliciu…

CREMĂ DE ALUNE KINDER BUENO

Pregătire: 25 de minute * Cantitate: 2 borcănele mici

  • 1/2 pachet de unt nesărat
  • 1/2 păstaie de vanilie sau o linguriță esență de vanilie
  • 50 g alune de pădure măcinate grosier
  • 50 ml lapte condensat neîndulcit
  • 2 linguri pline de miere lichidă
  • 60-70 g lapte praf semidegresat

 

  1. Într-o crăticioară puneți o jumătate de pachet de unt la topit pe foc mediu. După ce s-a topit, adăugați vanilia și lăsați untul să se răcească puțin.
  2. Măcinați scurt alunele în castronul blenderului, turnați-le într-un castron și turnați peste ele untul topit. Bateți puțin cu telul de mixer, apoi adăugați laptele condensat și mierea. Compoziția obținută este moale și stropește, așa că ideal folosiți un castron de mixer cu capac.
  3. Apoi adăugați treptat câte puțin lapte praf și încorporați-l manual. Crema va începe să se îngroașe repede. Mutați-o cu o spatulă în borcane spălate și uscate în avans, puneți capacele și lăsați-le la răcit. Păstrați crema la frigider și folosiți-o în decurs de 14 zile.

Ingredientele de bază deja ne arată că este vorba despre o cremă plină de lapte, miere și alune – acum parcă recit reclama :o). Nu uitați de gustul vaniliei, care se combină perfect cu gustul alunelor și al untului, fiind foarte important în cremă!

Crema cu bucățele de alune este o mare tentație. Laptele praf o va îngroșa destul de mult, așa că, dacă doriți să fie mai moale -poate ca să o savurați pe pișcoturi - atunci puteți reduce cantitatea de lapte praf. Înainte de a o consuma, lăsați crema pentru câteva minute la temperatura camerei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *