Știm cu toții că bunătățile prăjite se pot savura cu moderație. Totuși, aveți posibilitatea de a pregăti langoșii într-un mod diferit, mai sănătos.
Dacă pot să încredințez o sarcină cuptorului, o fac cu drag. Nu doar că economisesc timp, ci și pentru că astfel obțin mereu de mai multe porții pentru mesenii de vază, pe care le pregătesc astfel deodată. În plus, cel mai important este ca felurile servite să nu înoate în grăsime. Știu foarte bine – în cazul gogoșilor, acest lucru nu poate fi evitat, chiar dacă există alternativa dietetică de donuts la cuptor, care vă permit să mai atenuați pofta. Puteți prepara și langoșii într-un mod asemănător. Cu siguranță cunoașteți deja rețeta clasică de aluat crescut, așa că vă propunem una nouă. Dacă vă plac aluaturile dospite și aveți o tavă clasică pentru brioșe, totul va merge ca pe roate.
Nu întotdeauna avem la îndemână toate ingredientele, dar pentru această tratație delicioasă nici nu aveți nevoie de multe. Laptele, drojdia uscată, iaurtul natur și uleiul se numără cu siguranță printre ingredientele pe care le aveți deja acasă. Puteți îmbunătăți cina cu o salată de legume și, dacă doriți, cu un pahar de vin alb.
Pregătire: 40 de minute + timp de dospire și de coacere * Cantitate: 12 buc, într-o tavă clasică pentru brioșe
Aluat dospit
Garnitură
Serviți brioșele cu garnitura preferată – în familia noastră, ne plac cu ketchup de casă și brânză rasă sau cu smântână acrișoară amestecată cu usturoi dat prin presă și salată cu roșii cherry dulci.
Așa cum puteți vedea, descrierea procesului este una foarte simplă. Pentru ca aluatul să dospească bine, este nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Robotul le poate amesteca bine pentru voi și, între timp, vă puteți ocupa de pregătirea garniturii...
... după ce ați introdus tava în cuptor, aveți din nou mâinile libere. Este important să acordați aluatului timpul necesar pentru a crește frumos și pentru a deveni pufos și elastic. Nu vă temeți că va rămâne presat în forme – imediat ce îl presați în formele tăvii, se va ridica înapoi (puteți vedea prima formă din stânga tăvii). Această manevră este importantă, pentru ca brioșa să capete forma corectă.
PONT: Dacă aveți o tavă specială pentru brioșe mici, folosiți-o atunci când așteptați musafiri. Veți obține 24 de brioșe delicioase, potrivite de savurat la un pahar de vin sau pentru o seară relaxată între prieteni.
Alegeți garnitura la aluatul de langoși în funcție de propriile gusturi. Dacă vă place să preparați ketchup de casă, nu stați pe gânduri și încercați-l. Dintre brânzeturi, recomand gouda, care chiar dacă este mai grasă, completează perfect gustul brioșelor.
Dacă totuși preferați să prăjiți langoșii în ulei, atunci nu uitați de sitele de protecție care vă protejează de stropii de ulei fierbinte. Poftă bună!