Roz este culoarea anului 2023

Tort „Înțepătura albinei”
23.4.2023
Langoși în formă de brioșe
5.5.2023

Are un efect mângâietor. Se potrivește cu primăvara, cu o stare de spirit optimistă, cu visele de viitor. Într-o perioadă nu tocmai ușoară, în care ne străduim să ne împăcăm cu o mulțime de aspecte negative, poate fi aduce o trezire binevenită a unei stări pozitive, în special în ce privește aspectul personal. 

Pantone Color Institute (PCI) din America prezintă în fiecare an culoarea care va influența trendurile dintr-o serie de domenii creative și industriale. Nuanța aleasă reflectă realitatea noastră cu toată puterea ei izvorâtă din psihologia culorilor. Culorile, fie cu o prezență întâmplătoare sau alese intenționat, ne influențează semnificativ starea de spirit și potențialul energetic general. Culoarea de anul trecut – violetul Veri Peri cu un impact puternic și dinamic, a fost înlocuită de rozul carmin, cunoscut și drept „Magenta”. 

Nuanța de roz de anul acesta, având codul 18-1750, reprezintă curajul, exprimarea sinelui și bucuria. Toate acestea descriu perfect modul în care ar trebui abordat aranjamentul propriei case. Magenta roșie este cu atât mai mult variabilă, întrucât poate susține combinații cu o pleiadă de alte nuanțe. Alături de toate acestea arată la fel de bine. Experimentarea dumneavoastră cu accesoriile locuinței nu va cunoaște limite!

VIVA MAGENTA, o culoare deschisă, care ne învăluie cu multă căldură, este departe de rebeliunea ascuțită a rozului. Tocmai roșul carmin este cel care îi infuzează baza, având ca rezultat o nuanță simpatică. Și, ca întotdeauna, creatorii se inspiră din natură. Inspirația de anul acesta vine de la unul dintre cei mai scumpi coloranți naturali folosiți în trecutul antic. Acest colorant este produs de gândacul vierme nopal originar din Mexic și Arizona. Aceste insecte minuscule se hrănesc cu seva de cactus și produc un colorant valoros de nuanță carmin ca apărare împotriva prădătorilor.

54656_e

ATINGERI DISCRETE DE CULOARE

Sunt foarte rare cazurile în care motivele florale ocolesc nuanțele de roz. Culorile florilor pot trece prin multe nuanțe de roz, de la carmin la roz prăfuit. Acceptăm cu mult drag prezența acestora în casele noastre.

Scufundați-vă cu îndrăzneală în nuanțele delicate ale culorii roz. Sunt pline de emoție, frumoase și li se potrivește vecinătatea culorilor inspirate din natură. Nuanța de magenta este oricum culoarea florilor; nu trebuie decât să vă uitați o clipă în jurul vostru. Odată cu sosirea primăverii, ne-a asaltat în toate colțurile naturii. Dacă totuși trebuie să vă decideți în privința ariilor din casă unde doriți să o utilizați, alegeți motivele florale de pe fețele de masă, pernele decorative sau lenjeriile de pat, unde vor completa cu succes culorile dominante alese pentru spațiul interior.

LENJERIE DE PAT RENFORCE TULIP, 140 × 200 cm, plus 70 × 90 cm

Roz 6

TONURI PUTERNICE

Dacă vă îndrăgostiți de tonurile de roz, folosiți-vă de puterea lor și lăsați-le să preia controlul. În plus, calitățile suprafețelor textile premium contribuie la sentimentul plăcut.

Diagrama de culori arată modul în care nuanța carmin influențează nuanțele de roz. Luați nuanța anunțată a anului doar ca inspirație, ca pe un nou impuls pe care poate nu l-ați ascultat până acum. Însă selecția structurilor și a decorului din locuință depinde în totalitate de dumneavoastră. Puteți face alegeri îndrăznețe cu tonurile puternice de magenta ca bază pentru zugrăvirea pereților sau pentru un tapet nou. De asemenea, poate fi de mare ajutor și la alegerea covoarelor pentru dormitor sau camera copiilor. Și ferestrele umbrite cu o perdea roz transparent oferă o lumină caldă, elegantă. În orice caz, vă veți simți foarte bine în mediul astfel creat.

PĂTURĂ FLEECE MILENA, 150 × 200 cm

Roz 8

TONURI DE ROZ CU UN PROCENT REDUS DE CARMIN

Poate că preferați nuanțele mai tari de roz. Alegeți-le pe acelea care sunt la limita dintre roșu și fuchsia.

În natură veți găsi tranziții de culoare între tonurile mai reci și mai calde chiar și într-o singură floare. Acestea sunt naturale și demne de admirație. Puteți, de asemenea, să combinați liber culorile roz din împrejurimile dumneavoastră și să utilizați tonuri mai clare din paleta de culori. Dacă considerați că varianta mai plăcută este mai potrivită pentru dormitoare și camerele copiilor, atunci vi se va potrivi rozul fără amestec de carmin, în care veți regăsi și tonuri albăstrui de diferite intensități.

FAȚĂ DE MASĂ BESSY, MATERIAL AMESTEC, DIFERITE MĂRIMI

Cu siguranță veți putea găsi o nuanță preferată de roz din oferta bogată de culori. Puteți găsi inspirație și în e-shopul nostru:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *