Impletitura din mac rapida

Perdele finisate pe dimensiuni standard
12.8.2018
Sirop de ghimbir facut in casa
12.8.2018

Pentru toti fanii zambetului cu bobite de mac albastru, prezint astazi o reteta cu umplutura clasica de ciocolata cu rom. Aceasta va va intoarce in anii copilariei, in timpul vacantelor la bunici.

mak_nahled

IMPLETITURA DIN ALUAT DE FOIETAJ

aluat

  • 275 g aluat refrigerat

Umplutura din mac

  • 150 g mac macinat
  • 3 linguri de zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 50 g ciocolata amaruie rasa
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • ½ cana de smantana
  • 3 linguri de rom

  1. Puneti toate ingredientele pentru umplutura intr-o cratita, amestecati-le bine si fierbeti. Daca umplutura este foarte groasa, mai adaugati smantana. Umplutura ar trebui sa se unga usor, dar trebuie sa fie compacta si sa nu iasa din aluat.
  2. Permiteti aluatului sa se incalzeasca usor la temperatura camerei, apoi desfaceti-l pe hartia de copt pregatita. Aplicati umplutura pe foaia de aluat si intindeti-o cu o spatula dintata, astfel incat sa fie uniforma. Rulati pe partea lunga a foii. La rulare va puteti ajuta cu hartia de copt.
  3. Asezati rulada pregatita in fata dvs si taiati-o cu un cutit ascutit in doua parti egale, lasand un capat imbinat. Luati in fiecare mana cate o parte si intoarceti-le cu marginile taiate in sus, incrucisati-le una peste alta, fixand ferm.
  4. Impletitura se poate taia in 2 parti, sau se coace in intregime.
  5. Tapetati tava sau forma de copt cu hartie sau ungeti-o cu ulei, apoi introduceti impletitura in cuptorul preincalzit la 180 °C. Se lasa la copt cca 35 minute. Daca ati impartit aluatul in bucati mai mici, puneti-le mai departe una de langa alta, deoarece prin coacere acestea vor creste in volum.

Presarati putin zahar deasupra si desertul este gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *