Gelurile antibacteriene sunt aici de mulți ani și în mod sigur nu au apărut doar de când cu izbucnirea crizei de Coronavirus. Este însă de la sine înțeles că acum le folosesc chiar și cei care nu le acordau o importanță deosebită înainte de epidemie.
Se întâmplă ca în unele zile să fim plecați doar pe teren. Lucrăm, atingem mâinile altor persoane sau sute de suprafețe și lucruri din jurul nostru. În această perioadă de timp consumăm mâncare, ne cumpărăm înghețată și o mâncăm cu tot cu cornetul pe care l-am ținut în mână... Părinții noștri ne-au obișnuit cu ideea că bacteriile ne ajută corpul să-și construiască imunitatea, pentru a putea face față bolilor. În principiu, acest lucru este adevărat, însă asaltul virusului cu răspândire rapidă de anul acesta ne-a convins că trebuie să ne întărim pozițiile și să suplimentăm cât putem de mult măsurile de siguranță.
Cu toții am văzut filmulețele de pe internet despre cum ne spălăm corect pe mâini, iar majoritatea dintre noi ne-am dat seama că neglijăm această activitate. Nu trebuie să ne facem mereu gânduri despre fiecare mișcare, însă este important să ne dăm seama că, printr-o abordare corectă a situației, ne protejăm nu doar pe noi și pe cei apropiați, dar și pe cei din jurul nostru. Chiar dacă ne considerăm puternici și rezistenți, nu înseamnă că și cei pe care îi întâlnim sunt la fel.
· Procurați-vă un gel antibacterian de calitate în ambalaj de buzunar. În momentul în care goliți sticluța, trebuie doar să o reumpleți. Este bine să îl folosiți oriunde nu aveți posibilitatea să vă spălați pe mâini. Iar aceste situații apar destul de des în fiecare zi.
· Acasă instalați dispensere de săpun fără atingere. Copiii vor fi astfel mai doritori să se spele pe mâini, iar musafirii vor aprecia de asemenea această alegere. Dacă investiți într-un dispenser cu 2-3 compartimente, mai puteți adăuga în el și șampon și gel antibacterian.
· Chiuveta din bucătărie nu este printre locurile în care ne spălăm pe mâini atunci când revenim acasă. Totuși, atunci când gătim sau facem curățenie prin bucătărie, ne clătim și aici de mai multe ori pe zi. Nu folosiți prosoapele netede din bumbac pentru vase atunci când vă ștergeți pe mâini. Asigurați-vă că aveți și aici un prosp din frotir. Acestea arată ca și prosoapele de baie, așa că nu le veți încurca.
· În baie folosiți și prosoape de mâini de dimensiuni reduse. Păstrați-le doar pentru acest scop și schimbați-le des.
· Pielea mâinilor este mai solicitată din cauza spălărilor dese. Folosiți creme hidratante cu aloe vera, mușețel, arnică și uleiuri naturale. O dată la două săptămâni vă puteți răsfăța cu o baie de ulei călduț pentru mâini, după care purtați peste noapte o pereche de mănuși moi din bumbac. Astfel, pielea se va odihni.