Dacă aveți chef de niște găluște, dar încă vă lipsesc prunele sau nu vreți să vă complicați cu ele, aveți și alte variante pentru o cină delicioasă. Aceasta este una dintre ele.
Pe timp de vară avem ocazia să ne bucurăm de delicioasele găluște cu prune. Însă avem la dispoziție și alte variante pe lângă cea clasică. Este o schimbare binevenită în meniu și dacă mai aveți câteva mere din sezonul trecut, care au început să-și piardă sucul, acestea vor reprezenta baza perfectă pentru niște găluște în orice sezon. Și aveți numai de câștigat, pentru că vă bucurați de găluște și în perioada iernii!
Găluștele cu fructe sunt un deliciu pentru copii, iar pentru bucătăreasă o soluție rapidă și ușoară. Nu va trebui să faceți aluatul separat și să înveliți fructele în el, pentru că în acest caz merele fac parte din compoziție, care este îmbogățită și cu migdale măcinate sau rase. Găluștele vor avea un gust fin și le puteți servi cu un sos de zmeură, de exemplu, care cu siguranță va fi pe gustul copiilor.
Am ales să prepar acest fel de mâncare în setul de 12 piese din inox King Hoff, care se numără printre preferatele clienților magazinului nostru. Am folosit tigaia, crăticioara cu mâner lung și oala largă, iar totul a mers ca pe roate. Sunt sigură că vă vor plăcea și vouă!
Dacă doriți un set de vase din inox de alte forme, dimensiuni sau format dintr-un număr diferit de piese, studiați oferta noastră din galeria de sub articol.
Pregătire: 25 de minute * Cantitate: cca. 22 găluște, depinde de mărime
Găluște
Învelișul găluștelor
La final
VARIANTA 1
VARIANTA 2
PONT – copiilor le vor plăcea mai mult găluștele dacă turnați peste ele un sos cald de zmeură. Încălziți puțin suc de mere și suc de lămâie în crăticioara cu mâner lung și adăugați dulceață de zmeură. Amestecați bine până când ingredientele se leagă într-un sos gros.
În această imagine vă prezint toate ingredientele aluatului de găluște la un loc, dar cel mai bine este dacă amestecați înainte ingredientele uscate și apoi adăugați merele, ouăle și untul. Va trebui să amestecați destul de mult, până când oțineți aluatul omogen și lipicios. În acel moment este clar că aluatul este bine legat. La început presați puțin porțiile în palme, apoi dați-le forma rotundă. Merge ușor. Este bine să folosiți mere mai puțin zemoase, dar să fie dulci și bune, altfel gustul găluștelor va lăsa de dorit. Vă recomand să le tăiați în cubulețe cât mai mărunte, pentru că merele rase lasă foarte multă zeamă și se leagă foarte greu.
Dați găluștele prin pesmet caramelizat cât timp sunt încă fierbinți. Nu vă temeți că la final ar putea fi prea dulci. De obicei, mai trebuie adăugat puțin zahăr deasupra (la fel ca la ștrudel). Cât timp este pe foc, amestecați încontinuu pesmetul ca să fie perfect învelit de zahărul care se va carameliza și ca să nu se ardă.
Mi se pare că găluștele au cel mai bun gust cu unt și cu scorțișoară. Dar încercați cu încredere și sosul din dulceață de zmeură făcută în casă. În această perioadă îl puteți înlocui cu zmeură proaspătă. Este drept că acoperă gustul merelor, dar merită încercat.