Flori din blugi pentru pălăriile de vară

3 rețete cu dovlecei pentru orice ocazie
14.7.2021
Găluște cu mere și migdale fără umplutură
21.7.2021

Pălăriile textile moi se potrivesc cu vara și concediul. Sunt simple și comode, ușor de împachetat și de pus în rucsac. Le recomandăm cu drag, atât pentru plimbările prin oraș, cât și pentru cele prin natură.

Pălăriile au fost, pe rând, un însemn al demnității, al apartenenței politice, al rangului în societate și, nu în ultimul rând, un accesoriu la modă. Și tocmai aceasta din urmă le-a depășit pe toate celelalte, manifestând în continuare în limitele sale o mulțime de variante de-a lungul istoriei. În ziua de azi, trendurile s-au restrâns într-o mare măsură. Se produc în continuare pălării, dar le purtăm rar în viața cotidiană. Asupra modei primează mai ales confortul, așa că iarna purtăm căciuli călduroase în loc de pălării, iar vara apelăm la protecție solară doar cât timp suntem în bătaia directă a soarelui.

Zilele fierbinți sunt deja aici, deci probabil că v-ați pregătit pentru ele. Pălăriile ușoare din materiale neșifonabile și aerisite sunt disponibile și în magazinul nostru, în mai multe variante monocolore. Și dacă vă place să îmbogățiți accesoriile sau să vă lăsați amprenta pe ele, adăugați-le niște floricele. Cele din blugi vechi se vor potrivi perfect, mai ales că blugii sunt mereu în vogă.

Pălăriile cu boruri moi au avantajul de a se adapta după nevoi – le lăsăm să ne acopere fruntea atunci când soarele bate mai tare sau le purtăm cu borul întors pentru un stil urban. Asortați-le la șorturi, blugi, rochii subțiri de vară de lungime medie și nu uitați de tenișii albi sau de saboții cu platforme din lemn (vezi galeria de sub articol).

Palarii 2
Palarii 5
Palarii 3
Palarii 4

CĂUTAȚI PRIN DULAP NIȘTE BLUGI VECHI

La acest material albastru închis cu floricele mărunte, materialul de blugi se potrivește perfect. Stilul înclină puțin spre cel hippie, dar este romantic. Sigur veți găsi prin casă cel puțin o pereche de blugi pe care nu îi mai purtați dintr-un motiv sau altul (în cazul meu, s-au micșorat cu o mărime, oare cum este posibil?!), pe care îi tăiați în bucăți pentru a obține materialele necesare. Dacă aveți mai multe feluri de materiale, cu atât mai bine. Eu am combinat 3 materiale și am obținut un colorit mai bogat și structuri interesante, folosind atât fața, cât și dosul materialului. Cu cât țesătura este mai moale și mai adaptabilă, cu atât mai bine. Pregătiți-vă următoarele pentru floricele:

  • material prespălat de blugi
  • resturi de șifon sau alte materiale ușoare de culoare albă
  • ac și ață de cusut
  • o foarfecă ascuțită
  • mărgeluțe
  • nasturi mari din metal, sidef sau după preferințe

Lăsați fantezia să vă conducă atunci când dați forma florilor. În poză puteți vedea bazele de la care am plecat – restul se referă doar la modul de aranjare. Marginile destrămate ale materialului au un efect estetic frumos (foarte ușor de făcut), apoi este suficient să îndoiți bucata de material pe orizontală, să faceți câteva ochiuri cu ac și ață și să strângeți totul într-un cerc. Fâșia simplă cu marginea destrămată (în dreapta pozei) a devenit o floare frumoasă în două straturi cu mijlocul din șifon. Puteți forma din materialul de blugi și un mic cornet, apoi decorați mijlocul cu un strat din șifon sau faceți petale separate, pe care le puteți prinde în partea de jos cu câteva cusături, așezați-le unele peste altele și dați-le formă de floare. Finisați floricelele adăugând nasturi în mijloc, destrămând marginile sau oricum vă dictează imaginația.

FIXAȚI GHIRLANDA FLORALĂ CU CÂTEVA CUSĂTURI

Este important să vă hotărâți câte floricele veți face și pe ce parte doriți să le purtați. În mod tradițional, pentru a decora o pălărie este suficientă o floare, însă ghirlanda din flori se potrivește foarte bine pe partea din față a borului în cazul în care obișnuiți să o purtați cu borul lăsat sau pe ambele laterale în cazul în care o purtați cu borul ridicat (ca și în modelul original). În acest caz, faceți floricele mai mărunte și coaseți-le mai sus, deasupra borului, ca să nu vă încurce când aranjați pălăria pe cap. Important este să aveți floricele moi și ușoare. Dacă alegeți alt material, acesta ar trebui să nu se șifoneze, la fel ca și cel de blugi, ca să puteți pune pălăria fără griji în poșetă sau rucsac. 

Moda specifică verii, cu croieli lejere, este potrivită pentru apă, mare, drumeții la munte sau concerte în aer liber. Se pare că anul acesta este mai darnic cu noi și ne putem plănui multe dintre aceste activități. Concediul ar trebui să fie dedicat experiențelor noi și fiecare dintre noi își dorește puțină libertate și poate chiar puțină nebunie, fie și doar în  îmbrăcămintea pe care o alege, care trebuie să fie confortabilă și să nu ne limiteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *