Fursecurile fragede cu albușurile rămase de la alte prăjituri vă vor câștiga inima! Puteți decupa formele de Crăciun direct în tavă.
Rețeta pentru aceste fursecuri este una veche. Poate că vă va aminti de cartea de rețete a mamei sau a bunicii, cu multe comori scrise frumos de mână și ascunse printre filele îngălbenite de vreme și pătate cu ciocolată sau unt. Se pregătesc foarte repede, pentru că scăpați de tăierea formelor din aluat crud, lipirea și decorarea de la final. Totul se întâmplă chiar în tava cu prăjitura care se răcește.
Gospodinele de pe vremuri obișnuiau să taie foile coapte în formă de batoane sau inimioare (forma se potrivește bine dacă o decupați din pătrate), pentru că nu mai rămâneau resturi aproape deloc. „Resturi” este mult spus, pentru că bucățelele rămase din prăjitură vor dispărea văzând cu ochii. Fursecurile sunt excelente pe loc, fără să aibă nevoie de timp pentru a-și definitiva gustul. Puteți să vă înfrumusețați o după-amiază cu coacerea lor, nu veți regreta! Decorați casa cu luminițe, pe care le găsiți din belșug în secțiunea de cadouri și decorațiuni din e-shop.
Pregătire: 50 de minute + răcire * Cantitate: o foaie de 38 × 25 cm
Primul strat:
Al doilea strat
Al treilea strat
Lăsați fursecurile să se răcească bine și depozitați-le într-o cutie din tablă, ca să nu se umezească. Fursecurile fragede sunt excelente cât sunt proaspete, nu este nevoie să le păstrați mult timp.
Cele 3 straturi se pun unul peste altul, apoi se dau împreună la cuptor. Pregătiți-vă aluatul ținut la rece pentru o jumătate de oră, niște gem de casă (eu am folosit de mure) și, deasupra, spuma tare, în care adăugați coajă rasă de lămâie și o porție bună de nuci. Coaceți mai întâi la foc mai mare și apoi la foc mai mic. Spuma nu trebuie să se lase, iar foaia trebuie să se coacă bine. Pentru aceasta, alegeți un program de coacere de sus și de jos și introduceți tava în partea de jos a cuptorului.
Setul de 5 forme din inox în formă de steluțe m-a ajutat să formez steluțe frumoase, de diferite mărimi. Îl folosesc și la biscuiți, turtă dulce, fursecuri lipite cu gem, dar și pentru gustări reci. Pot fi folosite și la tăierea brânzeturilor, a fructelor sau a legumelor. Steluțele au mărimi între 1,5 și 7,5 cm, deci merg și la turtă dulce frumos decorată.
SFAT UTIL: Așa cum am menționat în introducere, steluțele nu sunt cea mai economică formă pentru decuparea unei foi coapte. Vă vor rămâne o mulțime de resturi de la decuparea foii cu ele. Am făcut steluțele exclusiv pentru dumneavoastră :o) În mod ideal, tăiați fursecurile în cubulețe, batoane sau romburi. Dacă totuși preferați niște forme mai aspectuoase, aranjați 4 inimioare într-un trifoi cu 4 foi sau alegeți cerculețe, între care se formează niște romburi frumoase.
Ce mai e de adăugat? Fursecurile sunt fragede, ușurele, cu un gust pregnant de nucă. Aprindeți noile luminițe și bucurați-vă de o seară relaxată! Sărbători fericite! :o)