Aluatul de foietaj este un aliat puternic atunci când este vorba de economisirea timpului. Dacă mai adăugați și o planșetă din silicon la ajutoare, veți coace rapid și relaxat cele mai bune deserturi.
Aceste prăjiturele au apărut la noi acasă atunci când am avut nevoie să coc ceva rapid, în care să încorporez pe cât posibil o parte din recolta de vară și sa fugim afară, pentru o zi petrecută pe malul apei. Pentru că se încadrează în categoria bunătăților cu cremă, deci cu umplutură, sunt primite mereu cu entuziasm și dispar printre primele de pe masă. Pentru bucătăreasă, pregătirea lor înseamnă doar o jumătate de oră de treabă, însă cu condiția să apeleze la ajutorul aluatului de foietaj din comerț, a unui plic de praf pentru budincă gata de preparat și o căniță de fructe proaspete, bine spălate.
De fiecare dată când pregătesc ceva rapid, inclusiv găluște umplute, pun mâna pe o planșetă din silicon. Rulată sau pliată în patru, este întotdeauna pregătită de utilizare într-un sertar. Sigur o cunoașteți și voi, dar dacă nu, sunt bucuroasă să vă prezint cum puteți utiliza suprafața sa împărțită în centimetri. Aceasta vă ajută să tăiați foaia în forme egale. De această dată, am avut nevoie de fâșiuțe.
Pregătire: formă și umplere 30 minute + pregătirea budincii * Cantitate: 9 prăjiturele
Finisare
Am tăiat foaia în fâșii folosindu-mă de liniile de pe planșeta din silicon. Așa, nu mai trebuie să măsurați nimic și prăjiturelele sunt gata în doi timpi și trei mișcări...
Ungeți fiecare fâșie cu un strat de budincă și adăugați afinele. Acestea se fixează bine în umplutură, așa că nu va fi greu să dați forma finală fâșiei de aluat. Presați cu degetele marginile aluatului și dați-le o formă regulată cu ajutorul unei rotițe pentru aluat. De obicei, fac prăjiturelele mai late și din acest motiv au căpătat numele de fluturași. Aici am vrut doar să vă arăt principiul de lucru cu planșeta din silicon, astfel încât să vă fie de ajutor. Sigur o veți folosi la o mulțime de alte aluaturi.
Eu nu pun prea mult zahăr în budincă, nici aluatul nu conține zahăr, așa că este potrivit să adăugați niște cristale de zahăr brun deasupra stratului de ou bătut. Completează perfect aspectul și gustul prăjiturelelor, care se umezesc și se înmoaie după coacere. În loc de afine, puteți folosi coacăze, zmeură sau mure, pe scurt, orice aveți prin grădină sau prin împrejurimile casei.