Culorile Pantone pentru acest an

4 utilizări pentru ghimbir în bucătărie
4.2.2021
Buchet cu ciocolată
5.2.2021

Fiecare lucru din viața noastră are un pol opus. Pantone Color Institute anunță culoarea fiecărui an, iar de această dată, a ales două: culoarea luminii și culoarea umbrei.

 

Galbenul (PANTONE 13-0647 Illuminating) simbolizează lumina strălucitoare, în timp ce gri-ul (PANTONE 17-5104 Ultimate Gray) semnifică adăpostul umbrei. Această alegere excepțională a două culori reprezintă simbolic trezirea și energia într-o comuniune perfectă cu stabilitatea și rezistența. Și, cu siguranță, vom avea nevoie de ambele în acest an.

Aceste culori merg excelent împreună și s-au regăsit deja în locuințele noastre pe parcursul anului trecut. Ca și cum designerii ar fi avut un presentiment, au ales deseori această combinație. Tonurile de galben sunt foarte iubite, deoarece lasă în urma lor reflexia luminii. Folosită singură pe suprafețe mari, culoarea galbenă poate duce la suprasaturație. Este potrivit să-i temperăm exuberanța folosind polul opus – adică gri de diferite intensități. Pe lângă culori, în jurul nostru apar mai multe variabile. Suprafețele pot fi structurate, mate sau lucioase și creează, împreună cu aspectul coloristic, alăturări pline de temperament și eleganță. 

Puteți găsi în e-shopul nostru deDoma toate modelele prezentate în acest articol.

Galbenul strălucitor reprezintă bucuria și optimismul. Atunci când tristețea vă dă târcoale, sigur nu veți alege să purtați un tricou galben. Este culoarea soarelui, puternică și plină de energie, veselă și antrenantă pentru psihic. Cu ea este asociată activitatea, chiar și pofta de mâncare. Alegeți culoarea galbenă pentru a ilumina camerele întunecoase, în bucătărie și în puncte plasate strategic din spațiile de muncă. Este una dintre culorile primare (împreună cu albastrul și roșul), așadar unul dintre stâlpii de bază ai scalei culorilor. Folosiți-o cu prudență, dar utilizați-i tot potențialul pozitiv.

Gri-ul este personificarea puterii și a rezistenței. Neutralitatea sa este împrumutată de piatră, beton și cenușă. Atunci când este utilizat singur, are un efect rece și conservator, dar imediat ce este folosit în vecinătatea unei culori vii, revine la viață pentru a crea un efect demn și elegant. Imediat va trece dintr-o ipostază aproape invizibilă direct sub lumina reflectorului. Ca nuanță complementară, se potrivește minunat cu orice culoare caldă. Prin efectul său atemporal, va creea interioare atractive, revelând o scară largă de transformări de excepție.

Gri-ul și galbenul de aceeași intensitate pot fi folosite în proporție de 1:1. Această combinație este potrivită, de exemplu, pentru camere bărbătești, reflectând stilul industrial. Combinat cu negru, galbenul atenționează asupra nesiguranței, evocând o anumită tensiune plăcută: TABLOURI DECORATIVE BEELY JAUNE și BEELY GRIS cu ramă ascunsă, 30 × 40 cm, poliester, MDF.

Nuanțele de galben ce se apropie de auriu au un efect somptuos. Cuvertura de pat SOFTA cu două fețe – galben auriu și gri ardezie - este partenerul perfect al unui dormitor mereu aranjat. Culorile ce evocă ziua și noaptea pot fi alternate în funcție de starea de spirit: CUVERTURĂ MATLASATĂ SOFTA pentru pat de o persoană și pat dublu, dimensiuni 170 × 270 cm /240 × 260 cm, 100% poliester.

1 Comments

  1. someonefromhere spune:

    interesant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *