Buchet cu ciocolată

Culorile Pantone pentru acest an
4.2.2021
Înghețată îndrăgostită
8.2.2021

 

Oricând este potrivit să le mulțumim mamelor noastre pentru dragostea și grija pe care ne-o arată, în special de Ziua Mamei.

 

Ziua mamei se sărbătorește în multe tări de pe tot mapamondul, dar în zile diferite, deoarece datele stabilite prin tradiție diferă. În ultimii ani, Ziua mamei a început să fie sărbătorită și în țara noastră după modelul american, adică în a doua duminică din luna mai. Cu această ocazie, le putem sărbători pe dragele noastre mame cu flori, eventual un mic cadou pregătit chiar cu mâinile noastre.

În orice caz, aveți timp suficient să vă antrenați pentru a face acest aranjament ușor dintr-un buchet și bomboane de ciocolată. Poate că veți găsi practică această idee. Cu siguranță, aspectul este unul deosebit, fiind o combinație rafinată între două cadouri clasice. Eu am folosit un buchet gata legat, dar puteți lega florile și singuri. Vă ia doar câteva momente.

MATERIALE NECESARE PENTRU BUCHETUL CU CIOCOLATĂ

 

Trandafirii mai mici se potrivesc mai bine datorită tulpinilor mai moi, care pot fi legate mai ușor pentru a obține o formă rotunjită. Este suficient să înfigeți bomboanele în niște țepușe lungi din lemn, dar dacă folosiți sârmă, veți putea da buchetului mai ușor forma dorită. Însă mie nu mi-a prea surâs ideea de a fixa ciocolata cu sârmă. Pregătiți-vă următoarele:

·        numărul dorit de trandafiri

·        o cutie cu praline cu umpluturi solide

·        țepușe din lemn cu capete ascuțite

·        coșulețe din hârtie albă sau colorată pentru bomboane de ciocolată

·        cam 2 m de panglică textilă, lată de 4-5 cm

·        o bucățică de sfoară

·        o vază din sticlă         

 

PREGĂRILE VĂ IAU PUȚIN TIMP

 

Puneți fiecare bomboană într-un coșuleț de hârtie și introduceți în ea capătul ascuțit al țepușei. Rupeți frunzele trandafirilor, păstrând doar câte 1-2 imediat sub floare. Scurtați tulpinile, pentru a avea lungimea potrivită pentru vază.

FINISAȚI BUCHETUL CU PANGLICĂ

 

Apucați trandafirii ușor cu mâna stângă și trageți-i pe cei din mijloc în sus, pentru ca buchetul să capete o formă rotunjită. Rotiți ușor și tulpinile pentru a obține o formă rotundă și în partea de jos. Prindeți-le cu un elastic mai slab chiar sub inflorescențe, pentru ca buchetul să țină laolaltă și să vă permită în același timp să introduceți țepușele. Puneți buchetul într-o vază și începeți să fixați bomboanele pe țepușe. Scurtați țepușele astfel încât să le puteți introduce până sub elastic și să fie bine prinse în buchet. Am avut o ramură decorativă cu frunzulițe pe care am cumpărat-o împreună cu trandafirii și am înfășurat-o în jurul buchetului, pentru un aspect mai frumos. Dar nu este nevoie neapărat de ea, buchetul va arăta foarte bine oricum. După ce ați terminat de introdus țepușele, legați buchetul strâns cu sfoară. Apoi luați panglica și răsuciți-o în jurul propriei axe, după care o înfășurați în jurul florilor și a bomboanelor de pe marginea buchetului. Înfășurați restul liber în jurul buchetului, apoi fixați capătul.

VEDERE DE SUS

 

Faceți o fundiță dintr-un rest mic de panglică și fixați-o printre trandafiri. Buchetul este gata! Aici puteți vedea cum panglica încercuiește bomboanele și trandafirii de pe margine. Verdele delicat a pus excelent în valoare culoarea frumoasă a trandafirilor.

Buchetul obținut miroase a trandafiri și a ciocolată. Și după ce vor rămâne doar trandafirii, buchetul va fi la fel de frumos. Puteți folosi ideea și pentru a decora o masă festivă. Cu siguranță, veți găsi destul de multe ocazii pe parcursul anului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *