Înghețată îndrăgostită

Buchet cu ciocolată
5.2.2021
5 reguli pentru un somn liniștit
17.2.2021

Sărbătoarea Sf. Valentin se apropie cu pași repezi. Fie că îl sărbătoriți pe acesta sau pe tradiționalul Dragobete, încercați un desert rapid și aspectuos din înghețată.

 

Este doar o propunere de servire a înghețatei, care arată astfel mai frumos. Veți avea nevoie de forme de inimioare din silicon, de înghețată de casă ori cumpărată și de câteva fructe delicioase. Folosiți această idee oricând aveți nevoie să pregătiți foarte repede un desert. Eu apelez la înghețată mai ales în momentele când am mult de gătit și vreau să evit prăjiturile într-un mod elegant. Din fericire, nu am pe nimeni în preajmă care să nu aprecieze oricând o porție de înghețată.

Bineînțeles că nu aveți nevoie neapărat de forme de inimioare pentru acest desert. Există o mulțime de forme din silicon – de la forma clasică de cozonac, cu motive de iarnă sau universale; aveți de unde alege. Inimioarele sunt simpatice și universale, deci le puteți folosi tot anul.

 

INIMI DE ÎNGHEȚATĂ

Pregătire: 20 de minute

·        înghețată în două culori cu arome diferite

·        o jumătate de ceașcă de afine pentru fiecare porție (sau căpșuni coapte), ananas sau altele, în funcție de aromele înghețatei

·        1 pachet de biscuiți cu unt

·        plante aromatice pentru decor

1. Lăsați înghețata să se înmoaie puțin, apoi mutați-o cu o spatulă în forme. Umpleți formele cam până la 3 - 4 mm sub margine.

2. Rupeți biscuiții și puneți-i în robotul de bucătărie (la cantități mai mici, eu folosesc un chopper). Măcinați până obțineți firimituri mai mari.

3. Presărați un strat mai gros de firimituri de biscuiți deasupra înghețatei și presați-le ușor cu spatele unei lingurițe pe suprafața înghețatei.

4. Îndepărtați surplusul de firimituri, puneți forma pe o suprafață tare (de ex, pe un capac de la o cutie alimentară mai mare) și puneți-o în congelator până se întărește, cel mai bine până a doua zi.

Firimiturile se vor întări și vor crea o bază pentru mutarea ușoară a desertului pe farfurioare. Tot ce trebuie să faceți este să împingeți forma cu degetele în sus și să o puneți pe farfurioară. Decorați înghețata cu fructe, care îi vor mai atenua dulceața și cu orice vi se pare potrivit – alune tocate, frișcă, ciocolată, etc.

Firimiturile de biscuite au rolul de a face forma mai rezistentă și de a completa gustul desertului. Nu va mai fi nevoie să adăugați napolitane sau pișcoturi.

Trebuie să spun că această delicatesă atât de răcoritoare este de mare senzație în această perioadă! În afară de afine, în magazine am văzut deja și zmeură. Acestea sunt deja bune și dulci, dar căpșunele parcă mai trebuie lăsate să se coacă puțin. Arată tentant, dar deocamdată nu este perioada lor.

Chiar dacă nu sărbătoriți Sf. Valentin, sigur veți ajunge la concluzia că, în doi, înghețata are un gust mult mai bun…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *