Atunci când spunem cuvintele „cameră de zi”, primul lucru care ne vine în minte este un spațiu confortabil de odihnă. Este vorba despre o cameră cu multe funcții, pe care este bine să o amenajăm luând în considerare numărul de persoane care o vor folosi și scopurile dorite.
Camera de zi – denumită înainte salon – era destinată odihnei și primirii vizitelor. Rolul ei era unul mai mult sau mai puțin reprezentativ. În camera de zi din ziua de astăzi, viața este destul de agitată. În multe cazuri, trebuie să împărțim spațiul în zone individuale, destinate muncii sau jocului copiilor, câteodată cazării musafirilor, deci trebuie să creăm și spațiu de dormit pentru aceștia, iar, de multe ori, o parte este ocupată de o masă. În mod frecvent, camera de zi formează un spațiu comun cu bucătăria. Iar acoperirea tuturor acestor funcții este o sarcină grea, a cărei soluționare ne poate da dureri de cap.
În final, accesoriile de stil sunt cele care completează flexibilitatea spațiului și care trebuie să se potrivească între ele, chiar dacă unele servesc doar scopului lor principal. Având în vedere că nu creăm limite efective între zonele individuale (în afară de corpurile de mobiler plasate cu îndemânare), trebuie să privim întregul spațiu ca pe un spațiu unitar, al cărui aspect să-l finisăm cu structuri și culori. Și dispunem de o gamă întreagă de instrumente cum ar fi covoarele, tapetele, draperiile și decorațiunile care se vor ocupa de crearea confortului dorit:
· Canapele și fotolii fără probleme – această afirmație îndrăzneață nu ar fi posibilă fără husele elastice pentru canapele și fotolii și aceasta datorită faptului că au o întreținere foarte ușoară. Dacă tipul canapelei dumneavoastră corespunde dimensiunilor standard, puteți alege din suprafețe structurate 3D de efect, huse monocromatice pentru canapele cu sau fără brațe sau huse din materiale noi cu modele florale romantice. Husele vă permit să acoperiți urmele timpului care și-a lăsat amprenta asupra mobilierului dumneavoastră și să atingeți scopul unei schimbări sau al unificării aspectului camerei.
· Piciorușele sus – dacă fotoliului sau canapelei dumneavoastră îi lipsește un loc de sprijinit picioarele, achiziționați-vă suporturi sub forma pufurilor. Aspectul de in al materialului de culoare neutră și forma pătrată se vor potrivi în orice cameră.
· Podeaua – aceasta chiar conferă întregii camere un caracter uniform. Cu toate acestea, covorașele plasate strategic vor contribui la delimitarea fiecărei zone. Folosiți-vă de materialele structurate și de coloritul interesant pentru a face spațiul mai special, iar în cazul zonei de odihnă, pentru crearea confortului și a unei atmosfere calde.
· Mobilier mic – măsuțele mici și elegante sunt un alt element care ajută la compartimentarea frumoasă a spațiului. Folosiți-le ca suport pentru plantele de interior sau în apropierea canapelei pentru depozitarea obiectelor personale. Acestea creează insulițe plăcute cu un iluminat discret pentru seară, care va aduce confort și detensionare.
· Ghivece de dimensiuni mari – protejați-vă mobila și podelele de picăturile de apă. Plantele de interior reprezintă viață; acestea expiră oxigenul atât de necesar și elimină substanțele nocive care apar în jurul nostru. Îmbrăcați ghivecele în învelitori care vă permit să le îngrijiți și să le mutați mai ușor.
· Zgârieturile de pe mobilă – zgârieturile care apar în urma obiectelor ascuțite sau a gheruțelor animalelor noastre de companie pot fi estompate cu ajutorul markerelor de reparat speciali pentru mobilă. Alegeți-vă nuanța cea mai apropiată de cea a lemnului mobilei dumneavoastră și atenuați aspectul zgârieturilor prin presare ușoară. Vor contribui și la sentimentul de mulțumire atunci când vedeți totul îngrijit și ordonat!