Camembert în ulei cu pastă din roșii uscate

Temă de interior văratic: flori de luncă
28.7.2021
Bastonașe de lavandă pentru dulapuri
4.8.2021

Gustările cu brânză sunt, de obicei, pe placul tuturor – nu aveți cum să greșiți cu ele. Există o mulțime de feluri, însă astăzi vom vorbi despre brânza în ulei în stil tradițional ceh.

Pentru pregătirea acestei delicatese folosim brânză de tip camembert, acoperită cu un strat de mucegai alb. În Cehia se folosește brânza denumită Hermelin, care este foarte asemănătoare cu camembert-ul franțuzesc. În cazul brânzeturilor de acest fel, cea mai importantă este perioada de maturare. Același lucru se aplică și în cazul brânzei în ulei. În niciun caz nu vă grăbiți să o consumați. Pentru ca gustarea să arate cât mai îmbietor atunci când o serviți la masă, achiziționați-vă câteva borcane frumoase cu capace cu etanșare cât mai bună. Mărimea ar trebui să fie potrivită pentru cantitatea care va fi servită la o masă. Dacă îl umpleți bine, nu veți avea nevoie de foarte mult ulei. Încercați o specialitate tradițională cehă, apoi păstrați borcanul pentru utilizările viitoare. Cel mai probabil, nu va rămâne gol pentru mult timp...

CAMEMBERT ÎN ULEI CU PASTĂ DIN ROȘII USCATE

Pregătire: 45 de minute * Cantitate: într-un borcan de 0,5 l încap 3 porții

Pastă pentru 5-6 bucăți de brânză

  • un ardei chilli fără semințe, tocat mărunt
  • 5 căței de usturoi
  • 5-6 roșii uscate
  • o linguriță capere (opțional)
  • sare
  • ulei de la roșiile uscate pentru completarea gustului

În borcan

  • 150 ml ulei de rapiță, floarea soarelui sau mix cu ulei de măsline

Brânză 

  • 5-6 rondele de brânză camembert (pentru 2 borcane)

mai departe, pentru 1 borcan:

  • 3 căței de usturoi tăiați în feliuțe
  • 1 ceapă vânătă tăiată în rondele subțiri
  • 2 lingurițe amestec piper
  • 1 linguriță ienibahar
  • 4 foi de dafin
  • o bucată de ardei kapia
  • o crenguță de rozmarin
  1. Tocați și mixați ingredientele pentru pasta de roșii. Adăugați ulei de la roșii cât să obțineți o pastă omogenă și compactă – vezi a doua fotografie.
  2. Tăiați pe lat fiecare rondea de brânză, întindeți pastă pe partea inferioară, lipiți cealaltă jumătate deasupra și fixați cu două scobitori. Așa vor fi mai ușor de scos din borcan, fără să se desfacă.
  3. Turnați două degete de ulei în borcan, amestecați în el câteva condimente și adăugați brânza în straturi, pe lângă ea și printre rondele completați cu legumele și plantele aromatice pregătite. Dacă forma borcanului nu este cea mai convenabilă, puteți să tăiați o rondea de brânză în triunghiuri și să completați cu acestea spațiile libere.

Completați cu ulei până la marginea borcanului, închideți-l bine cu capacul și păstrați la temperatura camerei pentru 3 zile, apoi încă 5 zile în frigider. Serviți brânza cu un vin bun, cu gust puternic.

Există și la noi o varietate mare de brânzeturi care pot fi preparate în acest fel. Noi am folosit rondele cu un diametru mai mic, care încap mai ușor în borcan.

Acest fel de mâncare va deveni repede unul dintre aperitivele preferate ale familiei. Completați spațiile libere din borcan cu legume. Acestea vor îmbogăți gustul brânzei și pot fi folosite apoi ca adaos în salată.

Pregătirea pastei vă va lua puțin mai mult timp, dar nu veți regreta – gustul brânzei va fi unul excelent. Depinde doar de dumneavoastră cât de picantă va fi brânza. Puteți folosi atât piper, cât și chilli pentru a da aperitivului un gust mai iute. În borcan puneți mai întâi uleiul, condimentele, usturoiul și rondele de ardei iute, apoi adăugați brânza și legumele.

Vă dorim poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *