Gustările cu brânză sunt, de obicei, pe placul tuturor – nu aveți cum să greșiți cu ele. Există o mulțime de feluri, însă astăzi vom vorbi despre brânza în ulei în stil tradițional ceh.
Pentru pregătirea acestei delicatese folosim brânză de tip camembert, acoperită cu un strat de mucegai alb. În Cehia se folosește brânza denumită Hermelin, care este foarte asemănătoare cu camembert-ul franțuzesc. În cazul brânzeturilor de acest fel, cea mai importantă este perioada de maturare. Același lucru se aplică și în cazul brânzei în ulei. În niciun caz nu vă grăbiți să o consumați. Pentru ca gustarea să arate cât mai îmbietor atunci când o serviți la masă, achiziționați-vă câteva borcane frumoase cu capace cu etanșare cât mai bună. Mărimea ar trebui să fie potrivită pentru cantitatea care va fi servită la o masă. Dacă îl umpleți bine, nu veți avea nevoie de foarte mult ulei. Încercați o specialitate tradițională cehă, apoi păstrați borcanul pentru utilizările viitoare. Cel mai probabil, nu va rămâne gol pentru mult timp...
CAMEMBERT ÎN ULEI CU PASTĂ DIN ROȘII USCATE
Pregătire: 45 de minute * Cantitate: într-un borcan de 0,5 l încap 3 porții
Pastă pentru 5-6 bucăți de brânză
În borcan
Brânză
mai departe, pentru 1 borcan:
Completați cu ulei până la marginea borcanului, închideți-l bine cu capacul și păstrați la temperatura camerei pentru 3 zile, apoi încă 5 zile în frigider. Serviți brânza cu un vin bun, cu gust puternic.
Există și la noi o varietate mare de brânzeturi care pot fi preparate în acest fel. Noi am folosit rondele cu un diametru mai mic, care încap mai ușor în borcan.
Acest fel de mâncare va deveni repede unul dintre aperitivele preferate ale familiei. Completați spațiile libere din borcan cu legume. Acestea vor îmbogăți gustul brânzei și pot fi folosite apoi ca adaos în salată.
Pregătirea pastei vă va lua puțin mai mult timp, dar nu veți regreta – gustul brânzei va fi unul excelent. Depinde doar de dumneavoastră cât de picantă va fi brânza. Puteți folosi atât piper, cât și chilli pentru a da aperitivului un gust mai iute. În borcan puneți mai întâi uleiul, condimentele, usturoiul și rondele de ardei iute, apoi adăugați brânza și legumele.
Vă dorim poftă bună!