Albastrul este culoarea anului 2020

Fluturi din cârlige de rufe
22.4.2020
Tort de turtă dulce cu frișcă și zmeură
30.4.2020

Ca în fiecare an, societatea Pantone a anunțat culoarea în trend. Anul acesta avem albastru clasic.

 

Pantone Matching System (PMS) este sistemul patentat de culori utilizat în toate ramurile industriei, dintre care cele mai însemnate sunt cea textilă, a producției de fibre, de plastic și tipografice. Anul trecut am discutat pe această temă despre nuanța de coraille, alegere de un caracter aproape unic, în timp ce diverse tonuri de albastru s-au succedat pe parcursul ultimilor ani. Am avut albastru mediu în 2016, albastru violet în 2008 și albastru deschis în 2000. Preferințele și frecvența au pus înapoi pe piedestal culoarea albastră, pe care o primim cu brațele deschise în locuințele noastre. Nuanțele de albastru se numără printre cele preferate de publicul larg și majoritatea dintre noi le includem în locuințele noastre, găsind ușor culori potrivite cu care să le asortăm.

cLASSIC BLUE

ALBASTRU CLASIC

Culoarea câștigătoare a anului - 19-4052 Classic Blue, se încadrează în categoria tonurilor medii din gama cromatică a culorii albastre. Pur și simplu, o nuanță clasică ce exprimă siguranță și temeinicie. O nuanță universală, purtătoare de eleganță și inspirație. Culoarea exprimă încrederea în sine și emoția la o intensitate maximă, datorită contrastului tare pe care îl creează. De exemplu, în combinație cu un roșu deschis, creează o temă cu un impact puternic emoțional, în timp ce, alături de tonuri mai reci de albastru, (vezi fotografia inițială) creează un efect de armonie.

Lenjeria de pat THICK LINE ilustrează perfect îmbinarea mai multor nuanțe de albastru. Pornind de la dominanta bleumarin, nuanțele mai deschise se îmbină armonios, încadrând frumos bejul neutru. Patul este un element dominant în cameră, iar lenjeria are un rol decisiv în privința celorlalte culori care se potrivesc în restul spațiului. Lemnul alb lăcuit și materialele naturale cu structură ce iese în evidență vor desăvârși interiorul. Drept culoare complementară puteți alege pete de roz și violet: LENJERIE DE PAT THICK LINE, 100% BUMBAC, lungime standard și prelungită.
Utilizarea elegantă a instalației luminoase în spațiul locuinței dă finalitate interiorului la baza căruia stă nuanța de gri-albăstrui de pe canapeaua tapițată. Este o soluție bună pentru oricine nu se pune de acord cu albastrul tare, dar înclină în subconștient spre tonurile mai reci de albastru. Combinat cu căldura lemnului natural, nuanța discretă de albastru dă viață ambientului, care ar fi părut altfel lipsit de conținut. Structura lemnului și elementul artistic bine ales de pe perete, ce conține inclusiv portocaliu aprins, desăvârșesc spațiul cu aspect sofisticat: INSTALAȚIE LUMINOASĂ MOROCCO, cu 10 lampioane LED.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *