Fluturi din cârlige de rufe

Plăcintă verde cu ouă şi foietaj
22.4.2020
Albastrul este culoarea anului 2020
30.4.2020

Nu este mereu uşor să le găsim ocupaţie copiilor. Însă am găsit un material perfect, pe care îl pot folosi cu uşurinţă şi cei mai mici.

 

Este vorba despre sârmele pluşate. Sunt moi şi flexibile, aşadar şi degeţelele mici pot lucra cu ele. Pe sârmă sunt înfăşurate fibre de pluş, care sunt foarte plăcute la atingere. Se găsesc în diferite culori, chiar şi în nuanţe neon sau multicolore. Cea mai simplă idee care mi-a venit pentru utilizarea acestor sârme a fost decorarea cârligelor din lemn pentru rufe. Puteţi folosi şi cârlige din plastic, care sunt mai colorate şi se potrivesc bine cu pluşul.

Copiii iubesc aceste mărunţişuri ieşite din comun. Cu cât faţa obţinută este mai nebunatică, cu atât mai bine. Suciţi câteva sârme până obţineţi nişte aripioare simple. Le puteţi da o mulţime de forme. La final, lipiţi ochişori pe cârlige şi aţi obţinut cei mai simpatici fluturi!

Cârligele vă vor fi apoi utile ca să prindeţi punguţe cu sandvişuri, la fixarea unor mărunţişuri în camera copiilor sau la decorarea unui cadou. Dar cel mai important aspect este că aveţi ocazia să petreceţi timp cu copiii.

K1

MATERIALE NECESARE

 

Câteva cârlige de rufe şi sârme din pluş de 50cm lungime. Pregătiţi-vă următoarele:

·         un pachet de sârme din pluş (le găsiţi şi online, în magazinele cu produse hobby)

·         cârlige de rufe din lemn sau plastic

·         ochişori din plastic (unele tipuri au şi adeziv)

·         lipici şi foarfecă

Luaţi o sârmă pluşată şi marcaţi mijlocul acesteia, îndoind-o pe jumătate. Mai târziu o veţi prinde de cârlig în acest loc. Suciţi cât mai egal fiecare parte a sârmei ori în spirală, în cerc sau în alte forme pentru aripioare. Modelaţi într-un fel asemănător o a doua sârmă, care va reprezenta perechea inferioară de aripi. Apoi legaţi ambele sârme la mijloc cu puţină aţă – acest pas nu este necesar. Prindeţi-le în cârlig pe mijloc.

K2

GRUPUL DE FLUTURAŞI

 

Acestea sunt doar câteva exemple de moduri în care puteţi crea fluturii. Fluturaşul roşu nu are două perechi de aripi, sârma poate fi curbată la mijloc (vezi imagina precedentă), apoi se pot modela aripile din ea. Există o mulţime de posibilităţi. Am făcut spiralele sucind sârma pe o ţeavă subţire cu diametrul de aprox. 2 cm.

K3

SĂCULEŢI CU SANDVIŞURI

 

Puteţi decora săculeţi de ziua copiilor - în acest caz, îi puteţi umple cu caramele – sau săculeţii cu sandvişuri pe care îi luaţi în excursia cu familia. La noi, unul dintre fluturii ciufuliţi are în grijă lista de cumpărături pentru săptămâna viitoare. Cel puţin nu îmi va permite să o uit acasă...

Iar dacă puneţi un pătrăţel de scotch dublu adeziv pe spatele cârligului, îl puteţi prinde pe frigider!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *