Cine nu s-ar bucura acum de o cană de ceai cald și gustos, mai ales privind la vremea de afară? În perioada rece a anului, vă puteți face un ceai concentrat și din sucuri de fructe bine încălzite!
Afară, toamna a luat totul în stăpânire și o băutură fierbinte este cea mai bună cale de a ne încălzi după fiecare ieșire în afara casei. Când v-ați săturat de ceai, încercați ceva nou – eventual un suc cald de mere. Deși paharul din imagine vă poate duce cu gândul la ceva mai tare, de data aceasta vă ofer o rețetă pentru o băutură delicioasă fără alcool, deși recunosc că merge adăugată și o mică porție de palincă.
Baza băuturii fierte din fructe o reprezintă sucul de mere și ceaiul verde. Am folosit un ceai proaspăt de ceylon cu frunze de mentă din caseta Collection No.1. Am mai adăugat în băutura parfumată câteva mirodenii și ghimbir proaspăt, care este recomandat pe timp de iarnă pentru întărirea imunității. Indiferent că alegeți o variantă cu alcool sau una nealcoolică, adăugați și niște chipsuri de măr uscat dacă aveți la îndemână. În băutura caldă, vor căpăta un miros plăcut, se vor încălzi și vor absorbi toate aromele plăcute.
Ceaiurile de Ceylon vărsate sau porționate în săculeți de la BASILUR vor fi pe gustul tuturor celor care iubesc ceaiurile bune. Colecția de ceaiuri cadou ambalată în cutii metalice sub formă de carte va fi un cadou deosebit pentru iubitorii ceaiului. Caseta Collection No.1 oferă o selecție exclusivă de ceaiuri negre de Ceylon, respectiv ceaiuri verzi cu arome de kiwi, căpșuni, măceșe, mentă și zmeură.
Preparare: 35 de minute * Cantitate: 1 l de băutură caldă
NOTĂ: Puteți adăuga zahăr după gust în fiecare pahar, eventual și câte un păhărel de palincă de mere.
Sucul calitativ din mere presate plus ceaiul verde garantează un gust puternic și aromat. Nu lăsați ceaiul să se infuzeze mai mult de 3 minute, însă lăsați fără grijă mirodeniile să-și dezvolte aroma în sucul bine fiert. Îmi place să adaug în ceai și condimentul tropical cardamom (pe care este posibil să-l cunoașteți și din cafeaua turcească), care face parte din aceeași grupă de plante ca și ghimbirul. Micile păstăi sfărâmate conțin semințe care aduc puțin cu gustul mentei. Pe lângă cardamom, scorțișoara și ghimbirul reprezintă treimea de bază de condimente care, consumate regulat, vă susțin imunitatea. Mirodenile și ghimbirul sunt antioxidanți eficienți, care distrug bacteriile și sunt folosite ca remedii eficiente împotriva răcelii, tusei și a gripei.
Băuturile fierte se servesc fierbinți. Așa sunt cele mai bune. Aveți grijă să nu exagerați cu ghimbirul, pentru că gustul său puternic poate acoperi toate celelalte arome și ar fi păcat. Îndulciți după gust – și, din când în când, adăugați și un strop de palincă :o)