Culori pentru o casă primitoare: maro

Pappardele cu ciuperci
20.10.2021
Ciorbă rapidă de fasole
26.10.2021

Culoarea maro este o culoare pe care ne putem baza. Este pe gustul oricui, iar combinațiile de culori în care poate fi folosită sunt aproape nelimitate. 

Culoarea discretă care încălzește atmosfera fără să iasă în evidență este, fără îndoială, culoarea maro. Nu o veți găti drept culoare de sine stătătoare în cercul culorilor – ea se află undeva la marginea culorilor roșu și portocaliu, cu care se și potrivește extrem de bine. Nuanțele închise de maro au capacitatea de a încălzi, dar și de a reduce considerabil spațiul din punct de vedere vizual. Acestea se potrivesc cel mai bine stilului rustic. Imediat ce începeți să reduceți din intensitatea culorii, mergând spre bej sau alte nuanțe deschise, mai naturale, veți constata împărțirea nuanțelor în calde și reci. Ambele categorii aduc lumină în orice ambient și îl măresc vizual. La nuanța de bază a culorii se potrivește aproape orice altă culoare. Puteți asorta la ea următoarele:

  • nuanțe pastelate îndrăznețe– veți obține combinații superbe de ton în ton,
  • culori boeme în trend– cum ar fi purpuriul, violetul vinețiu, azurul sau galbenul solar,
  • și tonuri neutre, adică nuanțe cum ar fi cea a laptelui, a fânului sau bejul.

La ce vă gândiți atunci când evocați culoarea maro? Cel mai des, o asociem cu lemnul. Pentru ca un spațiu mobilat cu nuanțe închise să nu fie apăsător, este bine să apelăm la texturile deosebite ale textilelor - plastice, cu fire lungi, etc., tapete – unde jocul dintre modelele mate și cele lucioase îmblânzește tonurile lemnoase – în toate subtonurile de bej, fildeș sau scorțișoară. Dacă vă alegeți culoarea maro drept bază pentru interior, ați ales o culoare care poate fi modelată și dezvoltată într-o mulțime de feluri, ușor de transformat la nesfârșit.

Maro 2

TONURILE CALDE SE ATRAG

vecinătatea nuanței de cappuccino sau a ciocolatei este ideală

Culorile boabelor de cafea prăjite, espresso, latte și cappuccino sunt în fața ochilor noștri aproape în fiecare zi. Cât de bine merg împreună! Aceste tonuri simple se potrivesc foarte bine între ele, creând un mediu confortabil, cu o notă de lux. Le puteți alege pentru întregul apartament, făcându-le mai speciale prin adaosul structurilor de lemn și a câtorva nuanțe complementare, care pot include cremul pentru pernele moi și blăniță, tonurile mai gălbui și mai pronunțate ale vaniliei sau, pentru contrast, coraille deschis.

 

Dacă doriți să schimbați ceva pentru iarnă, nu este nimic mai ușor decât să ascundeți canapeaua, fotoliile sau colțarele uzate sub niște huse noi. Datorită elasticității lor, se întind foarte bine atât pe lungime, cât și pe lățime și se așază bine pe canapele de diferite forme. Cu noua culoare a huselor elastice Sanitized® veți transforma stilul întregului spațiu și vă veți bucura de suprafețe fără bacterii și o casă curată și igienizată.  

HUSE ELASTICE SANITIZED cu tratament special contra acarienilor, mucegaiului și bacteriilor

Maro 3

NUANȚELE RECI

solicită cremul cojii de ou și pe al fildeșului

Tonurile de maro închis au ca efect reducerea dimensiunilor spațiului. Așa că, de multe ori, ne orientăm spre nuanțele mai deschise, cum ar fi bejul, pe care le combinăm cu nuanțele pietrelor și cu mobilier alb. Iar nuanțele de maro sunt vizibile abia în detaliile și accesoriile folosite. Însă și pe acestea este bine să le împingem spre tonurile reci ale culorii. Alegeți tonurile neutre pentru completarea aspectului – de exemplu, dacă folosiți o nuanță puțin rozalie, veți obține un efect sofisticat.

Pe nuanțele reci ale unui covoraș nu se va vedea prea mult nici praful. Întreținerea și curățarea acestui covoraș este foarte ușoară, iar efectul vizual pe care îl creează este unul plăcut.

COVORAȘ ICONA, diferite dimensiuni

Maro 4

BEJ NEUTRU TON ÎN TON

nuanțele deschise dau un sentiment de curățenie și măresc spațiul

Rolul textilelor într-o locuință este evident. Acestea încălzesc, creează un ambient confortabil și protejează patul, tapițeria, diferite accesorii și podelele. Textilele ne dau destul de multă treabă, dar ne și ajută să ne păstrăm casele curate. De asemenea, contribuie la transformările mai mici sau mai mari din locuințele noastre. Cu niște perdele sau draperii noi ori cu o cuvertură de dimensiuni mari reușiți să dați un suflu nou mobilierului vechi. Dacă nu știți ce schimbare vi s-ar potrivi, încercați nuanțele delicate de maro. Bejul cald ton în ton aduce cu sine curățenie și delicatețe.

CUVERTURĂ DE PAT SOFTA, BEJ, pat dublu, 240 ×260 cm

Maro 5

MARO + CULORI PRIMARE

accesoriile de sezon pot fi pline de culoare

Rolul accesoriilor de sezon este să aducă o schimbare și o împrospătare majoră a spațiului de locuit. Toamna și iarna ce se apropie se potrivesc bine cu nuanțele de ciocolată în combinație cu roșu. Dacă li se adaugă și modelele tradiționale folclorice care imită lucrul de mână și imitația de blăniță călduroasă SHERPA, nu veți suferi de frig nicio secundă. Siena, una dintre nuanțele cele mai închise ale culorii maro iese perfect în evidență din paleta de culori inspirată de folclorul nordic. Setul de iarnă pentru încălzire vă oferă o păturică moale în două straturi, o pernuță călduroasă și o pereche de șosete pufoase. Este și un pont perfect de cadou pentru fiecare friguros din casă!

SET CU BLĂNIȚĂ CAROL – pătură cu două fețe, față de pernă și șosete călduroase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *