Rulada de curcan cu spanac si cartofi copti

Confort în pat pentru noapte și zi
14.6.2021
Panou decorativ din dopuri de pluta
24.6.2021

Ruladele din carne fac parte din categoria mancarurilor tentante de duminica. Sunt colorate, de efect si au un aspect festiv. Chiar si asa, nu sunt deloc greu de pregatit.

Daca gatiti des cu carne de curcan, inseamna ca stilul dumneavoastra de gatit este unul sanatos. Carnea alba este un ingredient dietetic, hranitor atat pentru copiii mici, cat si pentru adultii la dieta. Este saraca in grasimi si contine o cantitate mare de proteine, fier, vitamina B12 si zinc. Carnea fina a pieptului de curcan se poate usca in cuptor, asa ca incercati cateodata si o varianta de rulada cu carne de curcan, pentru ca astfel va fi mai zemoasa. Gustul este unul excelent, carnea va imprumuta din gusturile celorlate ingrediente si va fi floare la ureche sa pregatiti o foaie mai mare din pieptul de curcan.

Primavara pun in orice reteta si o cantitate mare de ierburi si cresc cantitatea salatelor proaspete, deoarece verdeturile sunt mai pline de vitamine si de gust. Am pregatit o portie de spanac, pentru ca se completeaza bine cu omleta din oua cu branza. Adaug omleta la carne nu doar pentru ca arata bine, dar si pentru ca astfel rularea omletei devine mai usoara. Am completat totul cu o tavita emailata adorabila, din care puteti servi rulada direct pe masa.

Daca va indragostiti de acest model de vase emailate, mai gasiti cateva variante in galeria de sub articol.

Pregatire: 50 de minute + coacere

Rulada

  • 1 kg piept de curcan
  • 200 g felii subtiri de bacon
  • sare, piper proaspat macinat
  • ulei pentru rumenit
  • 200 ml supa de legume
  • cimbru uscat sau proaspat
  • 50 g unt

Omleta

  • 4 oua
  • 30 g branza tare (Grana Padano, parmezan), rasa
  • 1 lingura de ulei

Spanac

  • 400 g frunze proaspete de spanac baby
  • 2 catei de usturoi
  • 20 g unt
  • sare, piper proaspat macinat
  1. Faceti o singura foaie de carne din pieptul inalt de curcan prin doua taieturi. Bateti usor foaia obtinuta, presarati putina sare si piper deasupra si tapetati toata suprafata cu bacon. lasati deoparte trei feliute pentru coacere.
  2. Spargeti ouale intr-o cana, bateti-le bine si adaugati branza rasa fin. Incingeti putin ulei intr-o tigaie, turnati amestecul in ea si prajiti omleta pufoasa. Adaugati-o peste foaia de carne.
  3. Intre timp, spalati spanacul, uscati-l si pisati usturoiul. Topiti untul intr-o tigaie si adaugati treptat spanacul. Sarati-l si piperati-l, adaugati usturoiul si amestecati. Lasati-l sa se caleasca scurt si distribuiti-l deasupra celorlalte straturi ale ruladei. Rulati totul strans, astfel incat spanacul sa fie la mijloc. Legati rulada cu sfoara alimentara.
  4. Prajiti rulada bine pe toate partile in putin ulei, apoi asezati-o intr-o tava si turnati in jurul ei supa de legume. Presarati sare pe suprafata, un praf de piper si adaugati cimbru din belsug, apoi acoperiti suprafata cu feliile de bacon ramase. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si coaceti timp de o ora la 175 °C. Apoi scoateti folia de aluminiu, adaugati 50 g de unt si coaceti pana cand capata o culoare aurie.

Serviti rulada de curcan cu cartofi noi copti cu patrunjel.

Dintr-un  kilogram de piept de curcan veti obtine usor o bucata mare de carne. Atat de mare, ca rulada abia va incapea in tava. Umplerea va merge usor, daca faceti o omleta din oua si branza. Singurul care poate fi mai greu de incorporat este spanacul, dar, de obicei, se integreaza bine in rulada. 

Coaceti rulada acoperita cu folie de aluminiu. Cand scoateti folia, rulada va arata cam asa. Se strange putin, asa ca acum incape mai bine in tava. Imi place mult aceasta tava albastra cu model cu floricele albe si in mod sigur o voi folosi si pentru retete dulci. Nu conteaza ce feluri de mancare sau ce deserturi veti prepara in ea, pentru ca nu pastreaza gustul si nici culorile mancarii. De asemenea, se spala foarte usor.

Lasati feliile de carne sa se odihneasca putin inainte sa le serviti. Aceasta rulada este delicioasa atat calda, cat si rece. Rece se taie chiar mai usor...

...atunci cand o serviti calda, recomand si niste feliute rotunde de cartofi noi la ea. Tot in tava ii puteti prepara foarte usor, poate si simpli, pentru cina, cu un sos de branza. Va doresc pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *