Tăvile adânci și plate sunt ajutoare foarte bune. Pot să cuprindă o porție de mâncare pentru întreaga familie, gătitul mesei este rapid și economic. Avem pentru dvs. o rețetă pentru cină la o tavă.
Rețeta pe care o propun provine din bucătăria lui Gordon Ramsay și voi ferici cu ea papilele gustative ale iubitorilor de carne și legume. Cum am spus deja – este o mâncare dintr-o tavă, de aceea recomand achiziționarea unor vase de mărime corespunzătoare. Înțeleg prin aceasta porții pentru doi, pentru patru … pe scurt mărimea potrivită. Nimic mai ușor ca apoi să alegi vasul corespunzător.
Pregătire: 30 minute + coptul* Veți obține: 4 porții
Serviți cu pâine albă sau cartofi noi în coajă.
În cazul în care vă place combinația dintre legumele de vară și carne, cu siguranță veți fi foarte mulțumiți de ospăț. Carnea poate fi condimentată din belșug și în loc de ciuperci de bălegar puteți pune 250 g de amestec de ciuperci de vară. Folosiți un vin de bună calitate și serviți aceiași marcă de vin în timpul servirii mesei …
Totul este pregătit, lipsesc doar măslinele pe care le veți adăuga mai târziu. Acum doar introduceți tava în cuptor. Amintesc încă un lucru important – acordați atenție îndepărtării pielii de pa carne. Condimentele și ierburile vor da un gust mai bun cărnii și în plus în baza de legume are loc o fierbere ușoară a pulpelor ceea ce ar împiedica să aveți o piele rumenită de jur împrejur. De asemenea nu coaceți mai mult decât este necesar, legumele ar deveni foarte moi. Poate nu veți armoniza totul perfect din prima dată dar cu siguranță vă veți bucura de un gust foarte bun.