Cunoașteți deja aluatul minunat de pizza care crește în frigider? Dacă nu, nu strică să-l încercați!
Anul nou a venit cu viteza fulgerului și ne-am trezit că am revenit, mai mult sau mai puțin ușor, la rutina zilnică. Într-o măsură sau alta, mulți dintre noi nu și-au prea dorit acest lucru. Pentru aceia dintre noi care am revenit mai greu la ritmul de zi cu zi, cel mai bine este să avem câteva obiective după care să ne ghidăm. Ne plănuim să avem mai mult succes, să devenim mai buni la una sau la alta și să avem parte de mai multe satisfacții de pe urma victoriilor obținute. Însă lucrul cel mai de folos pentru noi este să ne dăm interesul pentru tot ce ne scoate viața în cale, pentru că trăirea experiențelor noi reprezintă cel mai benefic lucru pentru o minte care funcționează sănătos.
De exemplu, acum nu reușesc să mă motivez să mă duc în bucătărie să pregătesc un aluat crescut! De fapt, tot ce voiam să vă spun este că toată viața învățăm lucruri noi și este bine pentru noi să le primim cu brațele deschise. Așa că, chiar și când avem propriile ritualuri, merită să încercăm câteodată și ceva necunoscut. De exemplu, în bucătărie, feedback-ul vine repede și, de cele mai multe ori, este unul foarte plăcut – un fel bun de mâncare!
Să aveți un an plin de succese! Și, pentru că anul 2022 stă sub semnul creativității și al construirii și amenajării de cămine frumoase împreună cu familia, ne vom strădui să vă oferim ajutorul fie prin informații utile, fie prin produsele noi pe care le găsiți în e-shopul deDoma.
Pregătire: 20 de minute + decor * Cantitate: 3 buc pizza cu diametrul de 32 cm
Aluat
Bază din smântână – pentru 3 buc pizza
Topping - pentru 1 buc pizza
Pont: Imediat ce ați scos pizza din cuptor, ungeți marginile cu ulei de măsline amestecat cu un cățel pisat de usturoi.
NOTĂ: Dacă faceți o singură pizza, congelați celelalte bucăți de aluat. Dacă pregătiți 3 pizza, atunci înmulțiți cu trei ingredientele pentru topping.
Frământați manual aluatul frumos și elastic, dar fără să adăugați prea multă făină. Dacă este prima dată când încercați acest tip de aluat, sigur veți avea emoții în momentul în care îl puneți în frigider. Dar nu vă temeți, rezultatul va fi unul bun!
În momentul în care scoateți aluatul din frigider a doua zi, procesul de dospire va fi reluat și aluatul se va umfla frumos pe planșetă. Din aceste ingrediente obțineți suficient aluat pentru 3 pizza de dimensiuni clasice de 32 cm. Dacă aveți o tavă mai mică, împărțiți aluatul în 4 bucăți. Așa va fi și mai subțire. Depinde cum vă place.
Foaia întinsă de aluat este subțire, dar în cuptor va începe din nou să crească. În ce privește baza din smântână, nu mai adăugați ulei, smântâna este suficient de grasă. Apoi adăugați un strat generos de mozzarella, carnea trasă la tigaie și spanacul călit în tigaie. Deja vă puteți bucura de rezultat! Eu adaug parmezanul deasupra, la finalul coacerii. Mai pun pe pizza și câteva frunzulițe proaspete de spanac, las totul să mai stea puțin în cuptor, apoi servesc.
Pizza are niște margini frumoase și crocante. Dacă vă place pizza mai moale, imediat ce o scoateți din cuptor, ungeți marginile cu puțin ulei de măsline aromat cu usturoi. Și cina dumneavoastră delicioasă va fi moale. Poftă bună! :o)