Fluturași festivi

6 ponturi pentru un mic dejun plăcut
18.1.2022
Pizza cu smântână și aluat crescut în frigider
26.1.2022

Fluturele este o decorațiune tipică de vară. Acesta se potrivește pe albastrul senin al cerului, pe verdele luncilor și pe lângă culorile vii ale florilor. Nu știu de unde îmi vin ideile, dar m-am trezit că mă gândesc la ei chiar în mijlocul lunii ianuarie? Poate pentru că zăpada se cam lasă așteptată și gândul îmi cam zboară la primăvară...

Dar și pentru că urmează ziua de naștere a fiicei prietenei mele și aceasta se gândește cum să îi încânte grupul mare de prietene. Cu ajutorul fluturilor, paharele de vin (folosite de această dată la șampanie pentru copii) vor căpăta un aspect mai copilăresc. Scrieți numele micilor domnișoare în interiorul aripilor fiecărui fluture – și musafirele pot sosi!

MATERIALE NECESARE

Am decupat fluturașii din carton colorat, imprimat pe ambele părți. Datorită micului decupaj de pe mijloc, vor fi ușor de pus pe marginea paharelor. Așadar, tot ce aveți nevoie este o foarfecă și accesoriile necesare. Pregătiți-vă următoarele:

  • carton colorat cu diferite modele
  • hârtie normală pentru șabloanele de fluturași
  • creion
  • o forfecuță mică și ascuțită

CUM FACEM ȘABLONUL?

Am găsit repede o soluție, încercați și voi! Ori desenați fluturașii de mână – vă puteți ghida după fotografia de mai sus, ori faceți o copie după un model mai sofisticat de pe internet sau dintr-o enciclopedie. Apoi este suficient să desenați o aripă pe hârtia îndoită. Obțineți cel mai frumos efect dacă fiecare fluturaș are o formă a aripilor diferită.

Pentru început, decupați fluturașii din hârtie albă, apoi puneți șablonul pe carton și tăiați direct forma fluturelui. Îndoiți fluturii pe jumătate și decupați o mică deschizătură pe burtica fiecărui fluture. Dacă marginea paharului este mai groasă, decupați clini mai lați (ca în fotografie). Așezați fluturașii pe marginile paharelor, veți vedea că stau foarte bine.

Puteți folosi fluturașii în mai multe moduri: ca etichete pentru cadouri, ca decorațiuni pentru oglinzi sau ca magneți de frigider, dacă le lipiți magneți mici pe spate. Pentru unii pot fi doar un mic detaliu, dar fluturii aduc bucurie sufletelor romantice...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *