6 ponturi pentru un mic dejun plăcut

Glogg înstelat
10.1.2022
Fluturași festivi
18.1.2022

Micul dejun este momentul de început al fiecărei zile. Acest lucru nu lasă loc de discuții. Oricine a sărit vreodată peste micul dejun știe că, fără acest ritual zilnic, ceva nu merge bine. Cunosc acest lucru foarte bine din proprie experiență.

Nu trebuie să pregătiți multe, dar puteți schimba câte ceva. Problema numărul unu este timpul. Pe acesta trebuie să vi-l rezervați, dar vorbim în principiu de 30 de minute, pe care chiar se merită să vi le acordați. Problema numărul doi este nervozitatea de dimineață. Avem o mulțime de responsabilități care ne apasă de la cele mai matinale ore. De fiecare dată simțim că deja ar trebui să fim în altă parte și să ne ocupăm deja de acestea. Și de această dată vorbesc din experiență…

Dacă vă iubiți cât de puțin, acordați-vă puțin timp ca să vă concentrați pe faptul că sunteți aici, că începe o nouă zi și că, dacă (sau chiar pentru că) nu va fi una grozavă, vă puteți permite luxul propriei jumătăți de oră de dimineață. Este un sentiment plăcut, care vă va da un impuls la începutul unei zile noi.

1  BUCĂTĂRIE ORDONATĂ  Străduiți-vă ca, atunci când intrați în bucătărie de dimineață, să aveți parte de o experiență relaxată. Dacă așezați lucrurile la locurile lor, vă puteți pregăti micul dejun cu ochii închiși!

2  LUCRURI DRĂGUȚE  Comandați-vă un ceainic frumos de culoarea preferată sau așezați pâinea într-o cutie de pâine elegantă. Sunt convinsă că aveți o cană preferată, din care vă face plăcere să vă savurați cafeaua sau ceaiul de dimineață. Pur și simplu, lucrurile frumoase din jur aduc o bucurie aparte. Acest lucru este important, deoarece ele vă descrețesc fruntea și alungă indispozițiile matinale.

3  FRIGIDER ORDONAT  Nu este nimic mai rău decât să vă ungeți mâinile cu hârtia grasă a pachetului de unt sau de miere de pe un borcan lipicios. Este mult mai plăcut să scoatem doar câteva lucruri din frigider – untul într-o untieră, gem și miere într-un bol din sticlă sau lapte într-o sticlă bine închisă. Dacă aveți totul la îndemână, la finalul mesei va fi mult mai ușor să le strângeți.

4  TIMP LIMITAT  Este o credință comună că răsfățul propriu și al familiei este o chestiune de weekend. În zilele lucrătoare, puțini dintre noi reușim să ne pregătim o mâncare caldă la micul dejun. Totuși, puteți fierbe câteva ouă de cu seară sau tot atunci să vă pregătiți în boluri un mix pentru müsli, etc. Dimineața vă veți mulțumi!

5  PĂCATE PERMISE  Încă un lucru despre meniu – chiar dacă acordați atenție alimentației, dimineața vă puteți răsfăța cu tot ce vă refuzați peste zi – o felie de cozonac sau de prăjitură, clătite cu gem sau orice altceva vă place. Peste zi aveți suficient timp să consumați caloriile și, în plus, veți avea sentimentul plăcut că nu a trebuit să vă refuzați nicio plăcere. Dar mai ales, în acele momente matinale veți ști că v-ați permis ceva care vă va face ziua mai frumoasă.

6  MICUL DEJUN PENTRU CEI MICI  Este greu să le formăm copiilor obiceiuri bune legate de alimentație. În acest caz se aplică tot ce am spus mai devreme. Asigurați-vă că ați creat condițiile ideale pentru micul dejun - în primul rând, liniște și mâncare bună și serviți mâncarea în niște farfurii frumoase, destinate exclusiv lor. Puteți alege un set cu animăluțe sau cu personaje din poveștile preferate. Și copiii se vor obișnui să perceapă micul dejun ca pe un moment special al zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *