Oricine iubeşte ştrudelul şi alte prăjituri cu mere ştie că pregătirea acestora poate da destul de multă muncă. Dar aceasta nu este una dintre acele prăjituri. Vă prezint o reţetă rapidă, la care vă veţi întoarce în repetate rânduri.
În familia noastră, pilota cu mere este prăjitura specifică sfârşitului verii. Este compusă din fouă foi de aluat cu brânză dulce proaspătă, între care aşez jumătăţi de mere coapte. Pe acestea le umplu cu un gem dulce de casă, iar de restul se ocupă cuptorul. Prăjitura se topeşte în gură, iar dacă o serviţi călduţă cu o lingură de frişcă deasupra, veţi fi în al nouălea cer!
Timp de pregătire: 40 minute
Pentru o tavă de dimensiunile:
35 × 25 cm (tava mea este mai mare, 42 × 32 cm, dar nu este adâncă)
aluat
umplutură
Cu cât sunt merele mai bune, cu atât rezultatul va fi mai gustos. Merele nu trebuie să fie foarte zemoase, dar este indicat să fie dulci şi fragede. Scobiţi merele cu ajutorul unui cuţit pentru biluţe din pepene. Folosiţi un gem sau o marmeladă mai groasă, altfel merele umplute vor fi mai greu de manipulat.
Cantitatea de aluat se va potrivi perfect în acest tip de tavă. Lăsaţi marginile foii de jos să urce puţin pe pereţii tăvii, ca să le puteţi îmbina ulterior cu foaia de deasupra.
În tavă au încăput una lângă alta 4 × 5 jumătăţi de mere medii. Spaţiile dintre ele au fost numai bune. Dacă le lăsaţi mai mari, aluatul se va lăsa între mere, iar efectul de pilotă nu va fi acelaşi. Trebuie să ţineţi cont de faptul că merele se vor înmuia.
Formez „pătratele cusute“ cu marginea palmei. Aluatul se va coace cu acest efect. Mi s-a copt foarte frumos. Smalţul tăvii a rămas alb şi curat şi după coacere.