Perdele delicate cu bordură colorată

Pui îmbrăcat în bacon și găluște cu spanac
29.3.2022
Cadouri în funcție de zodie – Berbec
6.4.2022

Culoarea violet a fost anunțată drept culoare dominantă a acestui an. La perdele se potrivește o nuanță mai deschisă, care se potrivește perfect cu florile de primăvară.

Atunci când intrăm într-o cameră, privirea ni se îndreaptă aproape fără excepție spre fereastră. Suntem atrași de lumina care intră în cameră pe această cale. Iar efectul este și mai plăcut, dacă lumina este filtrată printr-o perdea frumoasă. Depinde de mulți factori dacă putem alege perdele lungi și încrețite sau scurte și practice – cum ar fi adâncimea deschiderii geamului, plasarea caloriferului, ieșirea spre balcon, etc. Stilul întregii camere este, de asemenea, important. 

Dacă rămâneți la variantele clasice de perdele albe, alegeți un model care vă place, dar luați în considerare cât de mult doriți să limitați lumina care intră prin fereastră:

  • perdele bine încrețite, cu model jacqard bogat pe toată suprafața – pentru camerele în care doriți umbră și intimitate
  • perdele mai puțin încrețite cu modele mărunte, de exemplu cu buline din loc în loc + perdele cu bordură subțire– pentru camerele în care doriți mai multă lumină 
  • perdele mai puțin încrețite cu bordură mare și model delicat – pentru luminozitate medie

Perdelele finisate jacqard au cele mai variate modele

De exemplu, au marginile decorate cu bordură în zig-zag, formă de boltă sau sunt disponibile în combinații potrivite pentru ușa și geamul de la balcon. Toate sunt din materiale care se șifonează foarte puțin și își mențin culoarea albă pentru mult timp și multe spălări. Pentru o spălare perfectă, avem în ofertă și detergentul special bioactiv Qualt, cu o eficiență crescută de albire și spălare, cu miros plăcut și proaspăt. Dacă dimensiunile standard ale perdelelor finisate sunt cele potrivite pentru dumneavoastră, aflați din următoarele informații:

Care ar trebui să fie lungimea și lățimea perdelei?

Atunci când calculați dimensiunile perdelei de care aveți nevoie, trebuie să adăugați la înălțimea ferestrei și spațiul dintre aceasta și garnișă sau bara pe care veți agăța perdeaua. Plasarea ideală a barei este la 10 cm deasupra deschiderii geamului. Perdelele finisate cu dimensiunile 350 × 160 cm sunt destinate geamurilor a căror lățime, cu tot cu cei 15 cm spațiu pe ambele părți, se încadrează în intervalul 140 – 175 cm.

 

Lungimea normală a perdelei este până la pervaz (A) sau până exact deasupra caloriferului situat sub geam (B). Măsurați lungimea de la inele în jos, până la punctul dorit.

Dacă perdeaua este mai lungă decât doriți, o puteți modifica ușor, chiar fără să fie nevoie să o coaseți. Nu trebuie decât să îndoiți partea de sus pe toată lungimea perdelei, astfel încât să ajungeți la lungimea dorită.


 

Perdele 4

PERDEAUA JACQARD MARIANA

este o perdea finisată – acest lucru înseamnă că este cusută pe dimensiunile ferestrei standard. Este finisată cu tiv pe toate laturile și poate fi agățată imediat de marginea întărită din partea de sus.

BORDURILE COLORATE REPREZINTĂ O NOUTATE

Perdele 5

Perdelele cu borduri violet sunt disponibile și în varianta pentru ușa de la balcon – vezi mai jos. Însă avem același model și în variantă complet albă. Perdelele arată mai bine când sunt mai încrețite. Toate perdelele cu lungimea până la pervaz au dimensiunile 350 × 160 cm. Setul pentru balcon are în plus și o perdea lungă pentru ușă, cu dimensiunile de 200 × 250 cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *