Lecție de împăturire a șervețelelor

Cadouri în funcție de zodie – Rac
13.7.2022
Dulceață de caise în variantă dietetică
27.7.2022

Săptămâna se apropie de sfârșit, așa că încep să mă gândesc la posibile activități duminicale. Poate că vă prinde bine și vouă această idee jucăușă de împăturire a șervețelelor. Este vorba de cele normale din hârtie, care vor căpăta un aspect atât de somptuos, încât vă veți minuna!

Pentru a obține această formă care să stea atât de frumos pe farfurii, veți avea nevoie de perechi de șervețele. Bineînțeles că de aici se nasc și alte posiblități. Eu am folosit același model de șervețele, dar puteți alege și două feluri de șervețele cu modele care să se potrivească între ele sau monocolore, în două tonuri pastelate. De aselemea, puteți face perechi dintr-un șervețel cu model și unul într-o singură culoare. Poate că ar fi trebuit să fotografiez și celelalte perechi, pentru că efectele obținute sunt senzaționale.

Dar, pe de altă parte, nu ați mai avea curiozitatea să vă jucați chiar dumneavoastră cu aceste posiblități. Așa că, haideți la împăturit! La final veți hotărî care este combinația dumneavoastră preferată.

Acest tip de împăturire a primit de la mine denumirea de „acoperiș“, dar poate că veți fi mai inspirați decât mine și îi veți găsi un alt nume. Important este că tot procesul este unul simplu și vă ia doar două minute. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți combinația de culori preferată și să o adaptați aranjamentului mesei. Dacă sunteți ca mine și aveți o slăbiciune pentru aranjamentul mesei, poate că doriți o schimbare. Acum sunt la modă albul și modelele, dar și tonurile pastelate și chiar negrul. Așa că, dacă vă gândiți să achiziționați un servici de masă nou, aruncați o privire aici. Și nu uitați să îl asortați cu un set de tacâmuri deosebite. Din când în când, este bine pentru noi să facem niște schimbări.

MATERIALE NECESARE

Dacă aveți farfurii într-o culoare neutră, cum ar fi de exemplu crem deschis, puteți alterna culorile șervețelelor după cum vă place. De fiecare dată, masa va arăta altfel. Pregătiți-vă câte două șervețele pentru fiecare loc de la masă, într-o combinație de culori și modele care să vă placă.

ÎMPĂTURIȚI PRIMUL ȘERVEȚEL

Desfaceți șervețelele pe masă astfel încât marginile deschise să fie îndreptate în jos. Apoi pliați colțurile din dreapta și din stânga sus în jos, spre pliul din mijloc.

PROCEDAȚI LA FEL ȘI CU CELĂLALT ȘERVEȚEL

Este important să nu presați pe pliuri. Dacă vă uitați la ultima poză, vedeți că pliurile sunt rotunde. Presez marginea cu unghia doar cam 2,5 cm de la vârful șervețelului pliat și atât. Puteți vedea acest lucru în fotografie. Din această cauză, șervețelul nu stă pliat și a trebuit să pun o mică greutate pe vârfuri. Nu trebuie să faceți aceasta, eu am dorit doar să vă arăt forma. Dumneavoastră puteți să pliați direct șervețelele împreună.

FINALUL

Atât de simplu este! Așezați șervețelele în forma literei V și introduceți un șervețel în altul. Apoi împăturiți toate cele patru falduri împreună. Rezistă perfect.

VEDERE DIN FAȚĂ

Așezați șervețelele pe farfurii și gata! Întoarceți aranjamentul cu fața înspre scaun sau puțin înspre lateral. Apoi copiați aceeași poziție în dreptul fiecărui scaun. Aranjamentul este de mare efect!

Eu folosesc acest aranjament la mesele festive, când servesc mai multe feluri de mâncare. Astfel oferiți de la început câte două șervețele fiecărui musafir, ceea ce este foarte practic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *