Inspirație pentru un decor de toamnă

5 ponturi pentru sărbătorirea merelor
23.9.2021
Noutăți de toamnă pentru o casă confortabilă
30.9.2021

Natura ne oferă nenumărate atracții și toate au ceva în comun: culorile intense! Indiferent ce materiale naturale alegeți pentru a le usca, rezultatul final va fi unul deosebit.

Îmi place atât de mult să creez decorațiuni pentru masa din bucătărie! Dar voi vă puteți gândi cum să vă înfrumusețați o comodă sau măsuța de cafea, unde să nu vă împiedicați de aranjament. Până când materialele folosite se usucă și își găsesc locul, poate că vor crea puțină dezordine în jur, dar rezultatul merită. Va fi ideal dacă ordonați toate materialele într-un coș mare, le fixați în formă de coroniță cu ajutorul pistolului de lipit sau faceți un aranjament într-o vază mare. Pentru că îmi place să folosesc obiecte neobișnuite, m-am bucurat că am găsit acest platou supraetajat. Datorită lui, a apărut o decorațiune cu aspect luxos.

Pur și simplu ador platourile supraetajate (pot fi și cu trei etaje) și bolurile cu picior. Am o mulțime acasă și trebuie să recunosc că, atunci când nu le folosesc la ceva, ocupă destul de mult spațiu și mă cam încurcă. Din acest motiv vă sfătuiesc să le cumpărați, pentru că sunt frumoase și să le folosiți cât de des posibil ca să serviți bunătăți sau pentru aranjamente. Dacă lăsați etajera să ocupe spațiul din mijlocul mesei, puteți păstra pe ea șervețele rulate, pentru depozitarea tacâmurilor pregătite pentru ocazii dar și pentru o decorațiune de sezon. Acum, de exemplu, am pregătit o decorațiune din castane proaspete, ghinde, hortensii uscate și măceșe.

CE MATERIALE SĂ VĂ ADUCEȚI DIN GRĂDINĂ ȘI ÎMPREJURIMI

Trebuie să recunosc că usuc multe plante de primăvară, vară și toamnă. În casă am mereu plante care se scutură sau se usucă spre „bucuria” alergicilor din familie. Dar pentru această temă nu trebuie să vă dau instrucțiuni. Alegeți orice vă place: frunze colorate, conuri, castane… De fiecare dată, aranjamentul va fi altfel și frumos în felul său propriu. Eu am folosit următoarele:

  • o legătură de sfoară decorativă
  • flori uscate de hortensie
  • castane, ghinde
  • rămurele cu măceșe
  • un platou supraetajat cu două etaje

M-am folosit și de faptul că suportul supraetajat este un obiect interesant ca atare - un fel de piramidă mică, pe care am colorat-o într-o mulțime de culori. Materialele naturale pot fi aranjate pe farfuriile din sticlă în așa fel încât să se limiteze la spațiul pe care îl au la dispoziție și să se usuce liniștite cât mai bine. Din cauza aceasta am folosit măceșe și castane proaspăt culese. Doar am tăiat coaja verde a castanelor, pentru ca aerul să poată pătrunde înăuntru.

CORONIȚĂ IMPROVIZATĂ

Am încadrat materialele naturale de pe tava de sus cu o coroniță simplă din fibre naturale. Folosiți cam 60 cm de sfoară decorativă, pe care să o suciți în jurul propriei axe și formați un cerc mai mic decât circumferința farfuriei mai mici a suportului. Suciți ambele capete în jurul cercului obținut. Coronița din acest material se ține singură laolaltă. Aranjați materialele naturale înăuntrul său, astfel încât să fie aranjate în mod echilibrat, din orice unghi ați privi aranjamentul.

Aranjați materialele pe farfuria de jos a suportului în același mod. Veți constata că intră destul de multe materiale pe tavă. La final, puteți decora și ochiul metalic din partea superioară a suportului. Eu am legat de el o ramură de măceș.

Cojile castanelor vor căpăta culori închise și se vor strânge, dar nu are nimic. Tot aranjamentul vă va oferi un spectacol complet natural, la fel ca și cel din afara pereților casei. Puteți transforma piramida la nesfârșit – păstrați baza – și înlocuiți orice nu vă mai place cu materiale noi. Toamna are foarte multe de oferit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *