Perdele finisate pe dimensiuni standard
12.8.2018Sirop de ghimbir facut in casa
12.8.2018
https://www.instagram.com/dedoma.ro/
Pentru toti fanii zambetului cu bobite de mac albastru, prezint astazi o reteta cu umplutura clasica de ciocolata cu rom. Aceasta va va intoarce in anii copilariei, in timpul vacantelor la bunici.
IMPLETITURA DIN ALUAT DE FOIETAJ
aluat
Umplutura din mac
- 150 g mac macinat
- 3 linguri de zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 50 g ciocolata amaruie rasa
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- ½ cana de smantana
- 3 linguri de rom
- Puneti toate ingredientele pentru umplutura intr-o cratita, amestecati-le bine si fierbeti. Daca umplutura este foarte groasa, mai adaugati smantana. Umplutura ar trebui sa se unga usor, dar trebuie sa fie compacta si sa nu iasa din aluat.
- Permiteti aluatului sa se incalzeasca usor la temperatura camerei, apoi desfaceti-l pe hartia de copt pregatita. Aplicati umplutura pe foaia de aluat si intindeti-o cu o spatula dintata, astfel incat sa fie uniforma. Rulati pe partea lunga a foii. La rulare va puteti ajuta cu hartia de copt.
- Asezati rulada pregatita in fata dvs si taiati-o cu un cutit ascutit in doua parti egale, lasand un capat imbinat. Luati in fiecare mana cate o parte si intoarceti-le cu marginile taiate in sus, incrucisati-le una peste alta, fixand ferm.
- Impletitura se poate taia in 2 parti, sau se coace in intregime.
- Tapetati tava sau forma de copt cu hartie sau ungeti-o cu ulei, apoi introduceti impletitura in cuptorul preincalzit la 180 °C. Se lasa la copt cca 35 minute. Daca ati impartit aluatul in bucati mai mici, puneti-le mai departe una de langa alta, deoarece prin coacere acestea vor creste in volum.
Presarati putin zahar deasupra si desertul este gata!