Împachetarea super rapidă a cadourilor

Cutiuțe rapide + șablon
29.10.2020
Glob de zăpadă pentru mici și mari
5.11.2020

Cu toții iubim cadourile. Ne place să le primim, să le pregătim și le împachetăm cu bucurie, pentru a prelungi momentele frumoase de surpriză...

 

Dăruind un cadou cumpărat sau făcut cu mâinile noastre ne exprimăm dragostea, admirația, mulțumirea, bucuria și respectul, iar caracterul cadoului arată de obicei emoția exprimată. Uneori, dăruim un obiect cu un aspect atât de atractiv – sau comic – încât îl putem înmâna și neîmpachetat, eventual însoțit doar de o fundă și de o felicitare. Însă cu un cadou împachetat prelungim așteptarea și amânăm momentul de tensiune pe care toată lumea îl așteaptă. Așa că împachetăm majoritatea cadourilor, chiar dacă, în scurt timp, ambalajul creat cu atenție ajunge în coșul pentru hârtie.

Îmi place foarte mult să ambalez cadouri. Folosesc cu drag funde sofisticate, cele mai variate feluri de pliere a hârtiei, materiale de diferite texturi și creez mici decorațiuni, ambalaje și chiar etichete, fără de care înmânarea pachetelor de Crăciun persoanelor potrivite ar fi mult mai complicată. Chiar și hârtia folosită la ambalarea cadourilor poate fi decorată cu ajutorul ștampilelor confecționate din cartofi sau linoleum decupat, dar dacă le folosiți des, vă puteți cumpăra un set de ștampile cu diferite modele din librării sau magazinele de decorațiuni.

Există foarte multe posibilități și, dacă alegeți să împachetați un cadou cu un conținut deosebit sau – de ce nu?- un mesaj, acordați-vă suficient timp pentru această activitate. Dacă totuși aveți de împachetat o grămadă de cadouri pentru o familie numeroasă, cum se întâmplă de Crăciun, atunci trebuie să vă limitați puțin așteptările. Înfrumusețați cadourile astfel încât să arate bine sub bradul de Crăciun, iar cele care trebuie ascunse sub un strat de hârtie pot fi împodobite în doar câteva minute. În caz contrar, împachetarea cadourilor poate deveni o corvoadă.

1 PERNĂ DE PLUȘ CU INSTALAȚIE LUMINOASĂ  Pernele, eventual fețele pentru perne, fac parte din categoria cadourilor simpatice de Crăciun. Fețele de pernă sunt ușor de împachetat, însă, dacă aveți o pernă voluminoasă, mai bine o lăsați așa cum este și, eventual, decorați-o cu o instalație luminoasă. Și aceasta va fi un cadou de efect.

2 PĂTURA CU BLĂNIȚĂ DE MIEL  Păturile moi din imitație de blăniță de miel sunt disponibile în e-shopul nostru în multe combinații de culori. Dacă producătorul nu a făcut deja acest lucru, puteți să rulați pătura într-un cilindru mare și să o cuprindeți cu o fâșie din carton mai gros. Legați totul cu o sfoară sau cu o panglică și adăugați o etichetă cu nume.

Dacă sunteți persoana desemnată pentru a se ocupa de cadouri, atunci puteți folosi un singur fel de hârtie pentru toate. Cadourile vor arăta foarte bine sub bradul de Crăciun. Chiar dacă li se vor adăuga cadourile musafirilor, coloritul ales de dumneavoastră va fi dominant. Puteți folosi și moduri sofisticate de împachetat, chiar dacă utilizați hârtie de o singură culoare – de exemplu, roșie, naturală, etc. În acest caz, aveți mai mult spațiu ca să decorați cadourile cu decorațiuni făcute de dumneavoastră.

3. PACHEȚEL CU INIMIOARE  Decupați o inimioară dintr-o hârtie mai tare, așezați-o peste câteva straturi de hârtie de ambalat cadouri și decupați numărul dorit de inimioare. Îndoiți-le pe mijloc și lipiți-le după cum doriți pe cadou ori pe partea stângă, ori pe cea dreaptă.

4. PACHEȚELUL LUMINOS CU BRAD  Decupați un triunghi de dimensiunile necesare din carton și lipiți-l pe mijlocul pachețelului. În loc de panglică, înfășurați în jurul cadoului o instalație luminoasă cu led-uri pe sârmă subțire, care poate fi modelată extrem de ușor.

5. PACHEȚELUL CU PENE  Înfășurați sfoară de câteva ori în jurul pachețelului, legați-o cu o fundă, apoi introduceți câteva pene printre straturile de sfoară. Acest decor se potrivește perfect și pe o hârtie viu colorată; penele pot fi cumpărate în diferite nuanțe.

6. PACHEȚELUL CU RENI (STELUȚE, FULGI DE ZĂPADĂ, etc.)  Aceste mici decorațiuni de diverse forme se găsesc de cumpărat în majoritatea magazinelor mari în perioada sărbătorilor de iarnă. Legați renii cu o sfoară colorată, apoi legați capetele acesteia în funde, pe care le lipiți de colțurile pachetului cu ajutorul unui pistol de lipit la cald.

Jucăriile de pluș sunt foarte greu de împachetat; le puteți lăsa așa cum sunt sub brad pentru cei mici, ca să se poată juca imediat cu ele.

 

7 JUCĂRIE CU FUNDĂ  Șoricarul din pluș Robin a fost însărcinat cu paza cadourilor până la finalizarea ședinței foto. Este moale și catifelat la atingere și îl puteți invita și în casa dumneavoastră pentru a avea grijă de copii. Robin este mascota noastră – îl cunoașteți din reclamele noastre de televiziune, iar anul acesta a primit și propriul său personaj animat.

 

Pe blogul nostru veți găsi și alte ponturi de împachetat cadouri în secțiunea „Special de Crăciun”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *