Glob de zăpadă pentru mici și mari

Împachetarea super rapidă a cadourilor
30.10.2020
Lapte de migdale și alte tipuri de lapte vegetal
6.11.2020

Îmi amintesc cu drag de globul de sticlă din copilărie, în care zăpada cădea încet peste o căsuță mică, înconjurată de animale sălbatice. Nu era al meu și mi-l doream nespus de mult. De fiecare dată îmi provoca imaginația și mă făcea să îmi închipui întâmplări fantastice. Unele mi-au rămas în minte până în ziua de azi…

 

Zăpada strălucitoare care cade încet este atât de frumoasă! Eventual în preajma unei candele vechi din scena nașterii. Închipuiți-vă lumina gălbuie care se pierde încet în întuneric. Globul creează aceeași impresie, doar că totul este închis într-un microunivers din sticlă cu zăpadă. Dacă găsiți un obiect mic frumos, a cărui imagine să vă bucure, vă puteți face acasă foarte ușor un glob de zăpadă. Pentru sufletul Dvs, pentru copii și prieteni din toate categoriile de vârstă. Deoarece cu toții avem nevoie să visăm câteodată.

MATERIALE NECESARE PENTRU GLOBUL DIN STICLĂ

 

Pregătiți-vă un borcan mai mic de gem, dar alegeți-l după forma figurinei pe care doriți să o folosiți în glob. Vă atenționez de la început asupra unui detaliu important – cu cât borcanul are gâtul mai îngust, cu atât mai greu veți introduce obiecte înăuntru. Doar că, dacă gâtul este mai îngust, cu atât mai frumos va fi globul de zăpadă. Și bineînțeles că toată lumea se va întreba cum ați reușit să introduceți obiectele în borcan. Pur și simplu, efectul de corabie în sticlă. Pregătiți-vă următoarele:

·        un borcan normal cu capac care se înșurubează

·        o figurină din ceramică, sticlă, plastic sau alt material rezistent la apă

·        dacă trebuie să înălțați figurina, folosiți încă un mic suport (eu am folosit 2 doze mici din aluminiu de la lumânări pastile introduse una în cealaltă)

·        pistol de lipit la cald

·        rămurele peste care ați pulverizat vopsea argintie

·        sclipici argintiu, eventual un glob pisat

·        zăpadă artificială (nu trebuie neapărat)

·        apă distilată sau normală

·        glicerină (sau glycerol, disponibil la farmacie)

·        bandă decorativă și o fâșie de carton mai gros

·        cutter și foarfecă de grădină

Spălați și uscați borcanul. Dacă nu aveți o figurină mai înaltă, atunci lipiți-o pe un soclu mic, ca să nu stea scufundată în capacul borcanului. Poate fi o bucată de plastic dintr-un joc de construit sau o bucățică de material ce se întărește singur. Eu am tăiat cerculețul de la o doză de lumânare pastilă și am introdus-o într-o altă doză pentru a crea suportul.

LIPIȚI FIGURINA

 

Am lipit omul de zăpadă pe suport cu ajutorul pistolului de lipit la cald astfel încât să am loc pentru câteva rămurele stropite cu vopsea argintie în spatele lui. Puteți pune un strat mai gros de lipici ca să le fixați bine.

POMIȘORII

 

Am tăiat mici segmente de ramuri în punctul în care ramurile se îmbogățeau. Acestea vor completa peisajul din glob. Le-am ținut fixate într-un strat mai gros de lipici în spatele omului de zăpadă. Atenție la degete, dar veți vedea că lipiciul se întărește imediat. Și acum vine partea mai grea. Estimați înălțimea pomișorilor după înălțimea borcanului; este clar că omulețul de zăpadă intră prin gâtul borcanului destul de fix, iar cu ramurile, tot aranjamentul este mai mare. Din acest motiv, lăsați totul să se usuce bine până a doua zi. Apoi puteți strânge rămurelele și să treceți totul prin gâtul borcanului. Aveți încredere, va merge – am încercat de trei ori și aranjamentul rezistă bine.

ȘI UMPLEM…

 

… înainte de toate, am lipit suportul pe mijlocul capacului borcanului. Este valabil și aici, stratul mai gros de lipici trebuie lăsat să se usuce bine. Între timp, umpleți 2/3 din borcan cu glicerină și 1/3 cu apă distilată. Amestecați și adăugați sclipiciul sau puțină zăpadă artificială albă. Puteți folosi doar apă, dar glicerina face amestecul mai gros și particulele de zăpadă și sclipici se vor mișca mai încet. Puneți borcanul pe o farfurie – chiar dacă nu îl umpleți până sus, va ieși puțină apă în afară atunci când introduceți aranjamentul. Dacă reușiți să umpleți perfect borcanul, fără bule de aer, globul va arăta perfect. Înainte de a închide borcanul, puneți lipici rezistent la apă pe marginile capacului, ca să nu se scurgă apă din el.

DECORAȚI CAPACUL

 

Am lipit o fâșie de carton tare în jurul capacului, pe care am lipit bandă decorativă. Omul de zăpadă pare mulțumit, așa că totul este în regulă :o)

Încă un aspect important – sclipiciul mărunt și ușor se va roti prin glob, apoi va reveni sus, la suprafață. De exemplu, sclipiciul tip glitter pentru scrapbooking este fin ca un praf. Pe de altă parte, sclipiciul pe care l-am făcut din globul spart este mai greu și cade destul de repede pe partea de jos a globului. Ar fi nevoie de ceva între ele. Am umplut următorul glob cu sclipici dintr-un glob pisat foarte mărunt (într-un mojar, după ce am învelit pistilul în folie) iar amestecul (de jumătate/jumătate) a dat cel mai bun rezultat. Însă atenție la lipici și culori. Dacă pisați un glob cu decor, este posibil ca apa să devină tulbure.

Vă doresc un weekend prăfuit cu un pic de zăpadă!

3 Comments

  1. Carmen Valerica spune:

    Foarte ingenioasa ideea cu omul de zapada cu sclpici intrur-un borcan. Felicitari.

  2. Carmen Valerica spune:

    Foarte frumos globul cu omuletul de zapada. Mimunat arata ornat cu sclipici intru-un borcan.

  3. Rebeca Torosian spune:

    Vă mulțumim, ne bucurăm că vă place ideea! Vă invităm să participați și la concursul nostru, Pregătiri de Crăciun și să trimiteți o poză cu decorul dumneavoastră de Crăciun la http://concursul.dedoma.ro/!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *