Dormitor înflorit și clătite americane la cuptor

Rețetă de primăvară cu carne tocată şi trifoi
14.5.2019
Aranjament pentru masă cu mori de vânt
22.5.2019

Vă întrebați cum se potrivesc acestea două? De-a dreptul minunat! Vom vorbi despre un mic dejun în patul îmbrăcat într-o lenjerie nouă, ce vă va aduce primăvara în casă…

Alegerea lenjeriei de pat merge mână în mână cu aranjamentul interior, cu cerințele și gusturile noastre și nu în ultimul rând, cu anotimpul în care o comandăm. Suntem totuși ființe animate de emoții, astfel, când avem sufletul plin de romantism, nu este de mirare că ne uităm după materiale cu imprimeuri luate parcă dintr-o luncă înflorită...

Trendul floral contribuie anul acesta la transformarea interiorului pentru o motivare puternică. În dormitoare, acesta va ieși în evidență fără niciun efort și va crea un efect superb. Suprafața patului domină spațiul, astfel că îi va da imediat importanță maximă. Nu doar lenjeria poate fi plină de flori – dacă preferați cuverturile, florile se potrivesc foarte bine și pe acestea.

Din când în când, permiteți-vă momente de leneveală în câte o dimineață frumoasă. Cele mai romantice dimineți încep cu un mic dejun dulce. Am un pont grozav pentru un mic dejun care vă va permite să vă și întoarceți repede în pat! Este vorba despre clătite americane la cuptor – aluatul va fi gata în 10 minute, iar coacerea durează alte 10 minute. Clătitele nu vor fi nici foarte dulci, nici pline de grăsime și, cel mai important, se coc singure. Dumneavoastră vă puteți pregăti cafeaua în liniște între timp. Se consumă calde, cât sunt umflate și gustoase, împrumutând forma tăvii folosite pentru coacere.

Aceste clătite se prepară nemaipomenit de repede. În 10 minute aveți 12 bucăți proaspăt scoase din cuptor. Pentru coacere folosesc forma ceramică pentru brioșe.

CLĂTITE AMERICANE LA CUPTOR

Preparare: 10 minute + timp coacere * Obțineți: cca 16 buc

  • 180-200 g făină cernută pentru cozonac
  • un praf de sare
  • 2 ouă mari bătute
  • 2 linguri ulei de rapiță
  • 3 linguri miere
  • coaja de la o jumătate de lămâie BIO, rasă mărunt 
  • 5 ml esență de vanilie naturală
  • 250 ml smântână 12%
  1. Cerneți făina într-un castron și adăugați sarea. Preîncălziți cuptorul la 200 °C și ungeți cu puțin ulei adânciturile formei pentru brioșe.
  2. Formați o adâncitură în făină și turnați în ea ouăle bătute, uleiul de rapiță, mierea, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie. Începeți să amestecați aluatul cu un tel sau cu mixerul de mână, adăugând câte puțină smântână. După ce ați amestecat bine aluatul, dați tava pentru 1-2 minute la cuptor ca să se încălzească, după care o scoateți și împărțiți aluatul în adânciturile tăvii. Introduceți tava înapoi în cuptor și coaceți la foc mai mare pe un grilaj din partea de jos a cuptorului timp de 12-14 minute. Timpul de coacere depinde și de cantitatea de aluat din forme. Eu obișnuiesc să umplu formele maxim ¾ la tăvile cu adâncituri mai mici și ½ la cele cu adâncituri mai mari.

Scoateți clătitele, pudrați-le cu puțin zahăr pudră și consumați-le calde! Pentru îndulcire, puteți folosi sirop de agave, miere cu păpădie, brânză dulce amestecată cu puțin zahăr, spumă de zmeură, gem de casă, sau orice vă place mai mult.

NOTĂ: Cu cât sunt mai groase clătitele, cu atât sunt mai gustoase. Aluatul turnat începe să se umfle imediat în formele tăvii. După ce sunt scoase din tavă, clătitele scad puțin în înălțime, însă așa trebuie să arate. Dacă au înălțimea potrivită, clătitele vor fi aerate și coapte în interior.

Pentru ca aluatul să crească repede în cuptor, este nevoie să încălzim puțin tava goală în avans. Aveți grijă să nu aveți ulei picurat pe lângă forme, pentru că acesta se va arde. Același lucru este valabil și pentru aluat, dar sigur știți deja. Dacă îmi mai rămâne aluat, îl torn în câteva forme mici din silicon.

Apoi nu vă mai rămâne decât să vă bucurați la vederea clătitelor care se umflă, ieșind din forme (dacă aveți o tavă clasică adâncă, umpleți doar pe jumătate). Clătitele americane vă vor îndemna să testați cât mai multe topping-uri, care nu se vor scurge din acestea datorită formei lor. Mierea este de ajuns, dar puteți testa și iaurt grecesc decorat cu afine sau brânză dulce cu puțin zahăr cu smântână și zmeură deasupra (vezi poza de sus).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *