Aranjament pentru masă cu mori de vânt

Dormitor înflorit și clătite americane la cuptor
15.5.2019
Căpşuni îmbătate
24.5.2019

O masă frumos aranjată are o importanţă tot mai mare. La o masă comună este de la sine înţeles că oricine poate beneficia de momente de tihnă şi bucurie în compania oferită de cei din jur.

Un aranjament al mesei făcut din ce avem la dispoziţie nu este doar un capriciu născut din plictiseală. Mereu se întâmplă ceva deosebit, trasformând întâlnirile plăcute şi micile ocazii în momente pregătite cu minuţiozitate. Alegem cu grijă felurile de mâncare şi este de la sine înţeles că eforturilor noastre ar trebui să le corespundă şi aranjamentul mesei. Ar fi ideal ca cineva să vă ajute să realizaţi decoraţiunile.

Împăturirea şervetelor în formă de mori de vânt vă va aduce aminte de copilărie, libertate şi mişcare.

PATRU PAŞI PENTRU ÎMPĂTURIREA ŞERVETELOR ÎN FORMĂ DE MORI DE VÂNT

Călcaţi şervetul, întindeţi-l pe o suprafaţă cu dosul în sus pe diagonală şi procedaţi conform imaginilor de mai sus:

  1. Împăturiţi toate cele 4 colţuri ale şervetului înspre centru; veţi obţine un pătrat. Împăturiţi marginea de jos spre mijloc pe orizontală. Procedaţi la fel cu marginea de sus a şervetului. Veţi obţine un dreptunghi.
  2. Împăturiţi partea dreaptă a dreptunghiului înspre centru, apoi procedaţi la fel cu partea stângă. Veţi obţine un pătrat mic.
  3. Întoarceţi pătratul pe diagonală (la fel ca în imagine) şi scoateţi vârful şervetului, trăgându-l spre dreapta de sub colţul din dreapta sus al pătratului. Procedaţi la fel cu colţul de sus stânga şi trageţi colţul şervetului înspre stânga – vezi imaginea. Acum scoateţi în acelaşi fel şi colţurile din partea de jos a pătratului.
  4. La final, îndoiţi colţul din stânga jos perpendicular spre dreapta – vezi imaginea - şi colţul din dreapta sus perpendicular spre stânga. Morişca este gata, la final o puteţi călca puţin cu fierul de călcat.

MAI TREBUIE ÎMPODOBIT MIJLOCUL

Pentru aceasta, utilizaţi o mică rămurică înflorită sau un mic bucheţel de plante de ghiveci, adăugaţi o pralină de ciocolată şi puneţi morişca pe farfurie. În cele mai multe cazuri, pregătim farfuriile cu mâncare în bucătărie, aşezându-le literalmente sub nasul musafirilor. Însă atunci când doriţi să lăsaţi o impresie plăcută, prezentaţi o masă frumos decorată şi conduceţi fiecare oaspete la locul său. Pentru mesele de zi cu zi sunt suficiente şerveţelele din hârtie, însă pentru ocazii călcaţi nişte servete textile, pentru o impresie mai bună. Într-un vârf al moriştii poate fi introdusă o bucăţică de hârtie colorată cu un mesaj sau cu numele oaspetelui.

Împăturirea şervetului într-o formă interesantă presupune puţin exerciţiu. În cazul şervetelor de hârtie, este suficient să apăsaţi puţin pentru ca formele să se aşeze, însă pentru cele textile, în mod sigur va trebui să apelaţi la ajutorul fierului de călcat.

PONT PENTRU OCAZII SPECIALE Piramida farfuriilor decorate va arăta mai special dacă veţi aşeza o farfurie mai mare sub farfuria întinsă decorată – aceasta va crea o ramă frumoasă şi de efect pentru întregul aranjament.Pentru farfuriile cu model colorat alegeţi şervete într-una dintre culorile acestora sau o culoare de bază – alb sau crem deschis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *