Cofetăria de acasă

Vază maxi din borcane
7.5.2019
Rețetă de primăvară cu carne tocată şi trifoi
14.5.2019

Dacă doriţi să faceţi o bucurie familiei dvs, pregătiţi-le nişte deserturi rapide. Veţi avea nevoie doar de un număr mai mare de pahare. Puteţi utiliza liniştit/ă şi pahare pentru vin. Iar o mulţime de pahare diferite pe masă vor crea un efect şi mai pestriţ.

                                    

Pregătiţi paharele în funcţie de reţetele pe care doriţi să le preparaţi. Paharele cu fructe ar trebui să arate cât mai proaspete, aşadar trebuie pregătite chiar înainte de servire. Nici deserturile pe bază de îngheţată nu suportă amânare. Însă spumele de ciocolată şi cremele cu gelatină necesită un timp mai mare de răcire. Le puteţi pregăti aşadar în avans. Le veţi aprecia atunci când aşteptaţi mai multe vizite, deoarece trebuie doar să deschideţi frigiderul şi veţi găsi o trataţie dulce pentru musafiri. Dacă vreţi să învăţaţi ceva nou, v-am pregătit şi un pont simplu: umplerea paharelor cu două umpluturi, pe diagonală.

SPUMĂ DE COCOS CU CĂPŞUNI

Spumă de cocos

  • 4 foi de gelatină
  • 150 ml lapte de cocos
  • 2 linguri zahăr tos
  • 100 ml smântână pentru frişcă
  • un praf de scorţişoară măcinată

Mix de căpşuni

  • 250 g căpşuni proaspete
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 3 foi gelatină
  1. Puneţi într-o cratiţă laptele de cocos, zahărul şi scorţişoara şi încălziţi amestecul până la topirea zahărului.
  2. Între timp, lăsaţi gelatina la înmuiat în apă rece. Stoarceţi apoi gelatina şi adăugaţi-o în amestecul fierbinte (atenţie, nu trebuie fiert!). Amestecaţi bine, apoi daţi la răcit şi bateţi frişca. În momentul când amestecul începe să se întărească, încorporaţi cu atenţie smântâna în acesta. Turnaţi crema în paharul aşezat dinainte în poziţie pe diagonală şi lăsaţi amestecul să se întărească în frigider, preferabil până a doua zi.
  3. Atunci când paharul poate fi aşezat pe verticală fără ca spuma să se reverse, puteţi adăuga căpşunile bătute. Mixaţi căpşunile cu zahărul şi amestecaţi-le cu gelatina, pentru a se întări. Turnaţi amestecul peste crema de cocos până la acelaşi nivel în pahar şi daţi din nou la răcit.

IAURT CU MUSLI

Îndulciţi cu miere un iaurt grecesc gros, introduceţi-l în pahar şi adăugaţi peste el un strat din tipul preferat de musli. Chiar înainte de servire, completaţi paharul cu mure sau zmeură cu puţin zahăr şi decoraţi cu frunze de mentă.

SPUMĂ DE CIOCOLATĂ

  • 100 ml smântână de gătit
  • 120 g ciocolată cu conţinut de cacao 70%
  • 3 foi de gelatină
  • 150 ml smântână pentru frişcă
  • 40 ml whisky
  • un pumn de mini pişcoturi
  1. Încălziţi încet smântâna de gătit împreună cu ciocolata ruptă în bucăţi.
  2. Între timp, înmuiaţi gelatina în apă rece. Daţi jos de pe foc ciocolata bine topită, stoarceţi gelatina şi adăugaţi-o în ciocolată. Adăugaţi alcoolul şi bateţi bine cu un tel, până obţineţi o cremă densă.
  3. Bateţi frişca până la răcirea amestecului, apoi încorporaţi-o în cantităţi mici, în baza răcită. Puneţi câteva pişcoturi în pahare, adăugaţi spuma, decoraţi sau completaţi după gust şi daţi la răcit.

Am pus paharul cu spumă de cocos pe un suport pe diagonală, pentru ca aceasta să se întărească astfel. Va trebui să găsiţi un suport care să susţină paharele.

Imediat ce aşezaţi pe verticală paharele cu spuma întărită, adăugaţi căpşunile mixate amestecate deja cu gelatina. Turnaţi amestecul exact până în punctul în care ajunge şi crema de cocos.

Treimea ispitelor dulci, de la stânga la dreapta: iaurt grecesc cu musli, mure şi mentă; căpşuni cu cremă de cocos şi spumă de ciocolată cu whisky. Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *