Cosmetice de casă pentru păr

Ierburi aromatice pentru iarnă I / uscare şi sărare
7.8.2019
Prăjitură răsturnată cu caise
14.8.2019

Este minunat să vă puteţi prepara singură o serie de produse cosmetice chiar în bucătărie. Aceasta nu este doar o chestiune de trend; poate că le veţi da întâietate din motive lesne de înţeles. Mai ales pentru că ştiţi ce conţin şi costă foarte puţin.

Dacă aveţi nevoie de un tratament cosmetic special, veţi descoperi repede că produsele preparate în casă nu pot concura cu produsele cu efecte puternice de vindecare. Însă dacă vă doriţi ca, din grijă pentru propria persoană, să îndepărtaţi puţin din chimicalele prezente în toate produsele, aveţi această ocazie. Substanţele binefăcătoare pentru sănătate sunt prezente peste tot în jurul nostru, ajunge să le amestecăm rapid pentru a obţine un demachiant rapid sau un peeling pentru pielea obosită. De exemplu, produsele pentru păr erau folosite într-un mod asemănător şi de bunicile noastre.

Nu există îndoială în privinţa utilităţii mierii şi a ouălor. Adăugaţi puţin ulei de măsline de bună calitate, oţet de mere sau câteva picături de ulei esenţial parfumat şi veţi obţine un tratament pentru păr format din şampon, mască şi apă de clătire.

 

ŞAMPON CU OU

• 1 ou întreg

• zeama de la 1/4 lămâie coaptă

• 1 linguriţă bicarbonat de sodiu

• 1 linguriţă ulei de măsline de bună calitate

• 3 picături ulei eteric de lavandă

Bateţi gălbenuşul de ou într-un castronel cu un tel. Separat, bateţi albuşul manual sau cu un aparat de făcut spumă de lapte. Adăugaţi în gălbenuşul bătut sucul de lămâie, uleiul de măsline şi cel de lavandă. Bateţi din nou amestecul şi la final adăugaţi bicarbonatul de sodiu şi albuşul bătut. Şamponul va face spumă şi va căpăta o consistenţă mai pufoasă. Aplicaţi jumătate din cantitate pe părul umed şi masaţi bine părul şi pielea scalpului. Clătiţi repede şi repetaţi procedura. Pe părul lung puteţi aplica deodată întreaga cantitate. Spălați bine părul, iar la final îl puteţi clăti cu un amestec rece de apă cu oţet de mere. Nu mai este nevoie să aplicaţi balsam. Înfăşuraţi părul într-un prosop, care va absorbi apa din el, apoi lăsaţi-l să se usuce liber, la aer.

________________________________________

MASCĂ CU OU PENTRU HRĂNIRE ŞI STRĂLUCIRE

• 1 ou întreg

• 5 linguri miere

• 1 lingură zeamă de lămâie

• 2 linguri ulei de măsline

Bateţi oul cu o furculiţă, apoi adăugaţi mierea. Amestecaţi cu un tel până obţineţi un amestec omogen, în care adăugaţi zeama de lămâie şi uleiul. Aplicaţi masca astfel obţinută pe părul proaspăt spălat şi masaţi bine părul şi pielea scalpului. Amestecul este lichid, este mai bine să cereţi ajutorul cuiva pentru aplicare. Lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute, apoi clătiţi bine părul. Puteţi aplica masca de 1-2 ori pe săptămână.

________________________________________

APĂ PENTRU CLĂTIREA PĂRULUI

Amestecaţi oţet de mere şi apă rece în proporţie de 1 : 3. Amestecaţi şi clătiţi încet părul curat (după spălarea cu şampon normal şi balsam). Clătirea finală cu apă cu oţet nu va fi neplăcută. O cantitate de o cană cu aprox. 2 linguri de oţet va fi de ajuns pentru o clătire. Părul dumneavoastră va fi mai neted şi mai strălucitor. Este suficientă clătirea cu acest amestec o dată pe săptămână, chiar dacă vă spălaţi părul mai des. 

Oţetul din mere conţine vitaminele A, B, C şi E, precum şi o serie de substanţe binefăcătoare, care ajută la menţinerea pH-ului pielii scalpului. Acesta va fi benefic mai ales pentru persoanele care se luptă cu mătreaţa, deoarece oţetul reduce secreţia de sebum.

 

Pentru tratamentul pentru păr aveţi nevoie de aceste ingrediente de bază, pe care le aveţi la îndemână în bucătărie. Nu este nevoie să reduceţi radical din cantitatea de produse cosmetice pe care le achiziţionaţi de obicei. Dar, pe de altă parte, este bine să alternaţi tipurile de şampon folosite, aşa că, de ce să nu faceţi o schimbare? Masca de păr sau efectele oţetului din mere sănătos şi hrănitor vor face o treabă bună pentru părul dumneavoastră.

Pentru alchimia la domiciliu va trebui să bateţi albuş de ou. Acesta se adaugă în şampon, iar pentru baterea lui puteţi folosi un mic aparat de făcut spumă din lapte pentru cafea. Dar cel mai important element vine la final – un prosop moale şi călduţ. În mod sigur ştiţi deja că frecarea rapidă a părului cu prosopul este o mare greşeală, deoarece atunci când este ud, firul de păr este extrem de fragil. Imaginaţi-vă structura acestuia şi imediat vă va fi clar. Presaţi doar uşor părul cu un prosop şi înfăşuraţi-l în acesta.

Nu este nevoie să folosiţi neapărat împreună masca, şamponul şi oţetul la aceeaşi spălare. Alternaţi variantele naturiste după nevoi şi în funcție de timpul disponibil pentru îngrijire. De exemplu, masca este ideală pentru o perioadă mai lungă de relaxare în cadă. Şi astfel nu vă va deranja să vă mânjiţi pe mâini la aplicarea măştii. În orice caz, bucuraţi-vă de relaxarea plăcută şi odihniţi-vă. Se va vedea, mai ales la părul dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *