Dacă doriţi să faceţi o bucurie familiei dvs, pregătiţi-le nişte deserturi rapide. Veţi avea nevoie doar de un număr mai mare de pahare. Puteţi utiliza liniştit/ă şi pahare pentru vin. Iar o mulţime de pahare diferite pe masă vor crea un efect şi mai pestriţ.
Pregătiţi paharele în funcţie de reţetele pe care doriţi să le preparaţi. Paharele cu fructe ar trebui să arate cât mai proaspete, aşadar trebuie pregătite chiar înainte de servire. Nici deserturile pe bază de îngheţată nu suportă amânare. Însă spumele de ciocolată şi cremele cu gelatină necesită un timp mai mare de răcire. Le puteţi pregăti aşadar în avans. Le veţi aprecia atunci când aşteptaţi mai multe vizite, deoarece trebuie doar să deschideţi frigiderul şi veţi găsi o trataţie dulce pentru musafiri. Dacă vreţi să învăţaţi ceva nou, v-am pregătit şi un pont simplu: umplerea paharelor cu două umpluturi, pe diagonală.
SPUMĂ DE COCOS CU CĂPŞUNI
Spumă de cocos
Mix de căpşuni
IAURT CU MUSLI
Îndulciţi cu miere un iaurt grecesc gros, introduceţi-l în pahar şi adăugaţi peste el un strat din tipul preferat de musli. Chiar înainte de servire, completaţi paharul cu mure sau zmeură cu puţin zahăr şi decoraţi cu frunze de mentă.
SPUMĂ DE CIOCOLATĂ
Am pus paharul cu spumă de cocos pe un suport pe diagonală, pentru ca aceasta să se întărească astfel. Va trebui să găsiţi un suport care să susţină paharele.
Imediat ce aşezaţi pe verticală paharele cu spuma întărită, adăugaţi căpşunile mixate amestecate deja cu gelatina. Turnaţi amestecul exact până în punctul în care ajunge şi crema de cocos.
Treimea ispitelor dulci, de la stânga la dreapta: iaurt grecesc cu musli, mure şi mentă; căpşuni cu cremă de cocos şi spumă de ciocolată cu whisky. Să aveţi poftă!