Cearceafurile completează atmosfera

Frigărui de pui
22.8.2019
Sirop de cimbru pentru cocktailuri de vară
27.8.2019

Prima atingere atunci când vă întindeţi în pat este cea a cearceafurilor. Alegeţi-le pe cele mai bune! 

Majoritatea dintre noi iubim lenjeriile de pat, deoarece aduc un stil anume în dormitor. Cearceafurile sunt un element important al acestora, deoarece au rolul de a completa imaginea. Cearceafurile pot răcori în mod plăcut (ce bine ar fi dacă ar dura această senzaţie în zăpuşeala verii!), vă pot îmbia cu moliciunea lor sau cu o suprafaţă călduroasă, ca de pluş. În afara laturii practice, culorile lor joacă un rol important pe pat. Desigur cunoaşteţi acest lucru – puteţi îmbrăca patul în cele mai frumoase lenjerii, dacă nu potriviţi cearceaful la ele, totul își pierde farmecul. Este la fel ca atunci când la o rochie frumoasă vă luaţi pantofi care nu se potrivesc.

Avem experienţă îndelungată cu lenjeriile de pat. Aşa că nu ne este atât de greu să găsim culorile şi texturile potrivite pentru cearceafuri. Dacă sunteţi friguroşi, se merită să mergeți pe cea mai populară variantă – potrivită atât vara, cât și iarna – și anume cearceafurile netede, dar și cele din micropluș. Dormitorul este o zonă liniștitoare, unde căutăm să ne adăpostim de grijile zilnice și unde trebuie să primim îngrijirea cea mai atentă.

 

mikroplys_nahled-1

MICROPLUŞ MOALE PENTRU CEI MICI ŞI MARI

Cearceafurile din micropluş sunt extrem de catifelate şi plăcute la atingere. Copiilor le aduc aminte de suprafaţa moale a jucăriei preferate, iar nouă, adulţilor, ne oferă un loc călduros pentru somn. Materialul are proprietăţi minunate de termoreglare şi este potrivit şi pentru alergici, deoarece țesătura sa deasă nu lasă scame. Cearceafurile se usucă repede şi nu trebuie călcate. Dacă, pe timp de iarnă, le completaţi cu o lenjerie din micropluş, nici nu mai aveţi nevoie să faceţi focul în sobă. Culorile aprinse ale cearceafurilor cu elastic sunt potrivite pentru completarea dormitoarelor de la cabane sau ale caselor de la ţară, iar pentru întreţinerea practică a paturilor, le puteţi folosi şi ca pături de joacă pentru camera copiilor.

001

ETERNELE PREFERATE DIN FROTIR

Cearceafurile cu elastic cu suprafaţă cu bucle mici – frotirul – ne însoţesc în continuare după câteva zeci de ani. Poate că sunt chiar primele cearceafuri care, datorită marginilor cu elastic, ne-au făcut mai uşoară schimbarea patului. Acum, alegerea culorii potrivite din multitudinea de nuanţe tari sau pastelate este aproape un joc – veţi găsi uşor culoarea potrivită lenjeriei preferate. Acestea se confecţionează în mărimi destinate atât paturilor pentru copii, cât şi pentru paturi duble şi sunt potrivite inclusiv pentru saltele mai înalte. Merită pomenite şi cearceafurile impermeabile, care reţin umezeala şi lichidele la suprafaţă, împiedicând astfel pătrunderea acestora în saltea. 

003-1

JERSEU NETED ÎN CULORI PASTEL

Şi cearceafurile din jerseu neted sunt disponibile în variantă impermeabilă. Cearceafurile normale sunt dintr-o țesătură din bumbac elastic 100%, care nu se deformează la utilizare. Vin în multe nuanțe coloristice, şi totuși, cele mai căutate sunt nuanțele de latté, bej deschis și gri deschis – acestea fiind nuanțele care completează frumos lenjeriile în culori naturale și desăvârșesc combinațiile de ton în ton. Culorile pastel sunt puțin mai tari și se potrivesc lenjeriilor cu modele geometrice și motive vegetale, în cazul cărora se aplică regula simplă a utilizării unui cearceaf într-una dintre culorile dominante ale lenjeriei.

002-4

CUM ÎMPACHETĂM CEARCEAFUL CADOU?

Împăturirea cearceafurilor în dulap nu este unul dintre sporturile plăcute din gospodărie. Dar trebuie să devină astfel, pentru că altfel acestea ocupă prea mult spaţiu în dulap şi rămân şifonate chiar şi după ce le întindeţi pe pat. Încercaţi cel mai simplu mod şi rulaţi cearceafurile în rulouri îngrijite. Fixaţi-le cu benzi simple din bumbac (vezi imaginea anterioară), ca să le puteţi manipula uşor în dulap. Cearceafurile sunt frumos împachetate în formă de dreptunghi atunci când le cumpăraţi, împăturire pe care o puteţi învăţa şi după procedura din fotografiile pe care le veţi găsi în articolul următor (click AICI). De asemenea, veţi găsi o metodă ingenioasă de împachetare a cearceafului pentru a-l face cadou. Aveţi nevoie doar de două dreptunghiuri de hârtie imprimată, din care veţi forma o servietă de efect.

Vă urez cumpărături plăcute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *