Sirop de cimbru pentru cocktailuri de vară

Cearceafurile completează atmosfera
22.8.2019
Candele – acvariu cu miros de mare
27.8.2019

Limonadele de vară pregătite din siropuri de plante sunt unele dintre cele mai gustoase băuturi. Este bine că ne-am obişnuit să solicităm băuturi de calitate în locul întregii game de limonade trecute printr-o serie de tratamente chimice.

O mulţime de cafenele şi restaurante au reacţionat deja la aceste solicitări ale clienţilor şi lucrul acesta este chiar plăcut. Încă şi mai bine este să puteţi să vă preparaţi acasă băuturi răcoritoare, pe care le puteţi savura oricând doriţi. Majoritatea băuturilor răcoritoare cu aromă de plante sunt gata în doar câteva momente. De obicei, este suficient să adăugaţi apă minerală rece, lămâie şi câteva frunze de mentă, melisă sau altele. Mai puteţi să vă faceţi acasă şi un sirop de cimbru, pe care îl puteţi depozita în frigider şi folosi pentru prepararea rapidă a unei limonade de lux cu lămâie, eventual cu puţin alcool.

003

SIROP DE CIMBRU

Preparare:  30 minute + perioada de fierbere * Obţineţi: 2 sticluţe aproape pline de un sfert de litru

• 500 ml apă

• 300 g zahăr brun

• un pumn plin de cimbru spălat

• zeama de la 1 şi 1/2-2 lămâi zemoase

 

1. Turnaţi apa într-o cratiţă şi amestecaţi zahărul în aceasta până la topire. Adăugaţi cimbrul şi aduceţi la fierbere. Fierbeţi până la reducerea cantităţii cu o treime.

2. Luaţi siropul de pe foc, lăsaţi puţin la răcit şi amestecaţi în el zeama de lămâie. Strecuraţi-l printr-o sită măruntă sau printr-un tifon şi turnaţi-l în sticluţele curate. Lăsaţi siropul să se odihnească până la răcirea completă, apoi păstraţi-l în frigider.

Limonadă proaspătă

Puneţi într-o carafă cuburi de gheaţă, câteva rondele de lămâie şi câteva crenguţe de cimbru proaspăt. Adăugaţi sirop şi apă minerală. Cantitatea de sirop va fi după gust, limonada poate fi puţin mai dulce, deoarece lămâia proaspătă va echilibra gustul.

Cocktail cu cimbru

Umpleţi paharele cu cuburi de gheaţă cam până la 1/3, turnaţi peste ele zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, sirop de cimbru şi completaţi cu apă. Adăugaţi 2 crenguţe de cimbru.

 

Sfat bun de urmat În sirop – ulterior, şi în limonadă, veţi folosi destul de multă zeamă de lămâie. Ca să scoateţi maximum de zeamă din lămâi, înainte de a le tăia, rulaţi-le puţin pe o suprafaţă plană, presându-le cu palma. Sub presiunea palmei, lămâia se va înmuia imediat, eliberându-şi zeama până la ultima picătură.

Produsul finit are o culoare deschisă, miroase a lămâie şi plante aromatice. Depinde doar de Dvs. cât veţi folosi în limonadă, dacă vă place gustul mai dulce sau mai estompat. Nu va fi rău dacă adăugaţi din când în când şi puţină vodcă. Atenţie la stabilitate, băutura alunecă foarte bine şi se bea uşor :o) În stânga – siropul finit, în dreapta – carafa cu cocktail alcoolic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *