Au sosit! Ca de fiecare dată, inaugurez noul sezon de conserve cu ce este mai frumos – bineînţeles, mă refer la căpşuni. Acestea ne dau startul şi ne împing să mergem în pivniţă şi pod ca să verificăm stocul de borcane, capace şi alte ustensile de conservat.
Avem pentru dumneavoastră o reţetă de marmeladă pentru adulţi, cu bucăţi mari de căpşuni şi o porţie bună de rom alb.
Bineînţeles, alcoolul nu trebuie adăugat direct în marmeladă. Vom combina căpşunile cu rom alb produs din melasă sau distilat din sucul trestiei de zahăr. Acesta are un conţinut mai mic de alcool decât romul închis la culoare, este puţin dulceag şi se foloseşte cu precădere pentru prepararea cocktailurilor. În gemuri şi marmelade, acesta are mai degrabă un efect conservant decât acela de influenţare a gustului. Pe lângă aceasta, vă vom învăţa un procedeu nou de a forma jeleul – în frigider!
Pregătire: 30 minute, fără timpul de răcire şi fierbere * Obţineţi: 2 borcane de mărime medie
Borcanele şi capacele pregătite trebuie să fie perfect curate şi uscate. Dacă veţi scăpa câteva picături pe gura borcanelor în timp ce le umpleţi, ştergeţi-le imediat cu un prosop de hârtie. În această fotografie vedeţi căpşunile după cele 24 de ore în frigider. Zahărul este deja gelificat şi a creat un amestec gros (măriţi fotografia). Ajunge să fiebeţi amestecul câteva minute şi gata!
Marmelada plină cu bucăţi de fructe vă va oferi o experienţă desăvârşită în toiul iernii. Dar, cel mai probabil, o veţi consuma cu mult mai devreme.