Aranjament cu vază din dovleac

Ratatouille – o variație elegantă a mâncărurilor din legume
29.9.2023
Husele elastice sunt disponibile și pentru piese de mobilier deosebite!
13.10.2023

PROIECTE DIN MATERIALE NATURALE

Deja simțim venirea toamnei în aerul de dimineață. A sosit perioada dovlecilor! Aranjați masa în culori calde, care au darul de a completa în mod plăcut meniul mai sățios al anotimpului în care ne aflăm. Și cum am putea uita de flori atunci când vorbim de aranjarea mesei? Acestea aduc veselie prin culorile lor vii. Pregătiți-le o vază dintr-un dovleac scobit!

În coaja tare a dovleacului puteți „caza” o plantă perenă, o plantă de interior într-un ghiveci mai mic, precum și flori, crenguțe sau alte decorațiuni pe care le găsiți în natură. Posibilitățile sunt multe și, atât timp cât vaza din dovleac rezistă, vă puteți bucura la vederea unui aranjament bogat în culori și, în același timp, delicat. De această dată, proiectul este atât de ușor de realizat, încât nici nu va fi nevoie de prea multe explicații. În loc de acestea, aș dori să vă atrag atenția asupra marelui potențial decorativ al farfuriilor colorate. Puteți vedea în fotografii cât de frumos au decorat masa!

MATERIALE NECESARE

PREGĂTIȚI-VĂ URMĂTOARELE PENTRU ARANJAMENTUL DIN DOVLEAC

Vom pregăti o vază dintr-un dovleac. Dovlecii din grădină reprezintă baza perfectă pentru o multitudine de aranjamente. Mai este puțin până la sărbătoarea de Halloween și, momentan, folosim dovlecii pentru a prepara o mulțime de bunătăți: supe, plăcinte, chiar și compoturi! Așadar, să ne bucurăm de recolta bogată și, de această dată, să pregătim o vază dintr-un exemplar de cea mai frumoasă nuanță de portocaliu. În acesta va intra un număr mare de plante. Procesul este foarte ușor. Pentru proiectul care vă va aduce multă bună dispoziție, aveți nevoie de umrătoarele:

  • un dovleac de orice mărime
  • un cuțit și o lingură pentru scobit
  • o pungă din plastic mai tare
  • bază pentru aranjamente florale Florex, ideal de formă rotundă
  • un buchet de flori
  • plante decorative – crenguțe cu măceșe, mușchi, etc.
  • fructe artificiale mici
  • foarfecă de grădină, sârmă de legat

1  Dacă dovleacul ales nu stă fix, atunci trebuie înainte de toate să-i îndreptați baza cu cuțitul. În orice caz, încercați să alegeți un dovleac cu o formă regulată, astfel încât să stea fix.

2  Va trebui să decupați capacul dovleacului – eu procedez astfel: așez un castronel drept capac peste partea de sus a dovleacului și trasez forma acestuia cu un creion. Ar trebui să ajungă până la partea unde dovleacul este suficient de mare pentru a fi destul de încăpător pentru toate florile pe care doriți să le așezați în el. Apoi tăiați capacul cu un cuțit bine ascuțit.

 Mai departe, decupați cu cuțitul marginea dovleacului în interior și în jos, ca să fie cât mai rezistent și mai regulat. Scoateți cât mai mult din pulpă cu ajutorului cuțitului și al lingurii. Folosiți semințele și pulpa dovleacului pentru altceva. Personal, dacă nu am nevoie chiar atunci de pulpă, o tai în cubulețe sau o rad și o congelez în pungi pentru câte o utilizare. Va fi bună ulterior pentru supă sau pentru plăcintă.

4  Uscați interiorul dovleacului folosind prosoape de hârtie, apoi introduceți în el o pungă de plastic. Introduceți Florexul umezit în viitoarea vază. La final, aranjați plantele în el. Completați aranjamentul cu decorațiuni mărunte de toamnă sau cu fructe decorative.

POFTIȚI LA MASĂ!

La o masă frumos aranjată, fiecare prânz sau cină în familie va avea o atmosferă frumoasă de sărbătoare, chiar dacă nu sărbătoriți vreo ocazie specială. Bucurați-vă de toate momentele petrecute împreună, cu mâncare și băutură bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *