Alegerea și întreținerea pernelor și pilotelor

Acadele cu ciocolată din lingurițe
23.5.2022
Cadouri în funcție de zodie – Gemeni
6.6.2022

Durata de viață a pernelor, pilotelor și a saltelelor nu este nelimitată. Trebuie să contribuim la condiția lor bună printr-o întreținere corectă.

Generația anterioară de gospodine nu-și putea închipui că duna umplută cu pene ar putea fi spălată. Astăzi se poate face acest lucru și, dimpotrivă, ni s-ar părea neplăcut să nu putem spăla și igieniza pernele și pilotele folosite. Bineînțeles că acum beneficiem de ajutorul indispensabil pe care ni-l oferă mașinile de spălat. Atunci când le alegeți, amintiți-vă că trebuie să luați una cu un tabmur suficient de mare pentru pilote. De obicei, pilotele actuale încap în mașinile cu capacitate de 7 kg.

Pernele și pilotele trebuie schimbate de câteva ori în viață. Înainte de toate, gândiți-vă dača aveți suficient pațiu pentru perne și pilote de vară și de iarnă, ceea ce ar fi ideal și apoi luați hotărârile în funcție de aceasta. Însă dacă lipsa de spațiu reprezintă o problemă, vă vor fi de ajutor pilotele marcate ca Dual Feel, care au o parte foarte călduroasă și una răcoroasă. Așa-numitele pilote de vară sunt perfecte pentru musafiri. Este vorba despre seturi care nu necesită îmbrăcare, pentru că au husele din materiale colorate cu conținut de bumbac. Va fi ușor să le spălați fără probleme la mașină, iar fiecare musafir care va rămâne peste noapte va dormi liniștit într-o îmbrățișare frumos mirositoare. Pentru persoanele cu alergii, friguroși și persoanele cu reumatism sunt potrivite pilotele din lână de oaie merinos, care au beneficii inegalabile. Vă încălzesc repede, având capacități naturale de respingere a umezelii și a impurităților. 

Perne 2

PĂSTRĂM TRADIȚIA CU PENE DE CALITATE

Dacă sunteți obișnuiți cu umpluturile din pene, să nu vă schimbați preferințele!

CÂTEVA REGULI PENTRU ÎNTREȚINEREA PERNELOR ȘI A PILOTELOR CU UMPLUTURĂ DIN PENE

  • Bateți bine pernele și pilotele în fiecare zi. Astfel, aerul va pătrunde până la pene și pernele își vor păstra forma și elasticitatea.
  • Puful se strică repede dacă obișnuiți să aspirați pernele cu această umplutură. Nici o batere vehementă nu le este benefică – nu trebuie decât să bateți ușor pernele cu puf și să le lăsați la aer în timpul zilei.
  • Dacă perna este umedă, atunci o puteți pune la uscat în uscătorul de rufe. Adăugați în tambur o mingiuță specială, care va ajuta umplutura să se aereze bine.
  • În general, este valabilă regula că pilotele trebuie să rămână desfăcute cel puțin două ore după ce au fost folosite înainte să faceți patul. Dacă folosiți cuverturi, totul va fi mult mai ușor. Din pilote trebuie să se evapore toată umezeala înainte să faceți patul sau înainte să le împachetați în spațiile de depozitare.

SPĂLAȚI REGULAT PILOTELE DIN PENE

Cu siguranță aveți deja experiență cu spălarea pilotelor din pene. Și știți că merge perfect. Penele se lipesc de ele după o perioadă de folosire, așa că umflarea le va reda elasticitatea, volumul și toate proprietățile pe care le preferăm la aceste accesorii indispensabile.

  • Spălați pilotele de minim 2 ori pe an, pernele în funcție de nevoie, de maxim 3-4 ori pe an. Astfel le prelungiți durata de viață.
  • Folosiți doar un detergent destinat special spălării pernelor cu umplutură din pene și care nu conține enzime. Detergenții obișnuiți îndepătează grăsimile naturale conținute de pene și cauzează ruperea acestora. Din același motiv, nu folosiți balsam de rufe.
  • În lipsa altor recomandări din partea producătorului, spălați pernele la 60 °C. Astfel îndepărtați microorganismele și acarienii. 

SET MATLASAT CU PERNĂ ȘI PILOTĂ CU UMPLUTURĂ DIN PENE – pilotă, pernă și pernuță

55283_blumen-v-lonici-c

SOMN UȘOR DE VARĂ

fără îmbrăcarea pernei și a pilotei

ALEGEȚI-VĂ PREFERATUL DINTRE MODELELE ELEGANTE ȘI COLORATE

Pilotele practice sunt ideale pentru casele de la țară sau pentru musafirii care înnoptează la Dvs, pentru că nu necesită îmbrăcare. Pur și simplu, le scoateți din dulap și așterneți patul. Spălarea și călcarea unei lenjerii după o singură noapte de utilizare va fi astfel eliminată. De spălare se ocupă mașina, iar uscarea este foarte rapidă. Pernele și pilotele din set au umplutură din poliester 100%, care nu cauzează alergii și este ușor.

SPĂLARE

  • Puteți spăla setul oricând este nevoie, la temperatura de 40 - 60 °C. Folosiți un detergent pentru rufe delicate.
  • Atenție! Fibrele tubulare absorb multă apă și se for umfla în mașină. Din acest motiv, umpleți tamburul până la o treime, maxim spre jumătate.
  • După o stoarcere ușoară prin centrifugare, din produse nu se scurge apă și nu sunt grele la manipulare. Dacă aveți posibilitatea, lăsați-le să se usuce pe o suprafața dreaptă la aer.

SET CU PERNĂ ȘI PILOTĂ CU IMPRIMEU DELICAT WENDRE

Perne 4

SETURI CU UMPLUTURĂ DIN LÂNĂ DE OAIE

cu o capacitate excelentă de termoreglare

Seturile de pat cu umplutură din lână de oaie răcoresc pe timp de vară și vă încălzesc iarna. Caracteristicile naturale de termoreglare ale lânii o fac să se adapteze imediat temperaturii corpului, care se va întoarce drept căldură uscată, îmbunătățind circulația sanguină. În afară de aceasta, căldura are un efect benefic asupra rinichilor și căilor urinare. De asemenea, persoanele care suferă de dureri reumatice vor simți o îmbunătățire după o perioadă de timp. 

Lâna este ușor de menținut curată. Lanolina naturală conținută în fibre respinge acarienii și bacteriile, având efecte benefice asupra pielii, pe care o emoliază. De asemenea, are un efect antiinflamator și detensionează tot corpul.

CUM PROCEDĂM LA SPĂLARE

  • Producătorul recomandă spălarea manuală delicată la temperatura maximă de 30 °C cu un detergent cu lanolinăpentru îngrijirea lânii și a țesăturilor delicate. Aceste produse nu se albesc, nu se usucă în uscătorul de rufe și nu se calcă.

SET CU LÂNĂ DE OAIE FORMAT DIN PERNĂ 70 × 90 cm și PILOTĂ de dimensiuni clasice sau prelungite 135 × 200 / 220 cm

Perne 5

CALITATEA FIBRELOR DUAL FEEL OFERĂ CĂLDURĂ ȘI RĂCOARE

nu trebuie decât să le întoarceți

Cine a avut ocazia să se învelească într-o pătură caldă cu blăniță, cu siguranță nu i-a putut rezista și și-a comandat una și pentru acasă. Microfibra mătăsoasă și călduroasă este iubită de copii și de adulți deopotrivă și, având în vedere că pilotele sunt perfect respirabile, acestea vă oferă cel mai plăcut somn și pe timp de vară. Dar atunci când este nevoie, materialul îi va mulțumi și pe cei mai mari friguroși.

Printre noutățile destinate dormitorului se numără și seturile din microfibră marcate drept Dual Feel, ceea ce înseamnă că o parte este din material călduros și cealaltă dintr-unul răcoros. Setul este perfect de utilizat pe tot parcursul anului și îl puteți întoarce pe o parte sau pe cealaltă după cum aveți nevoie. Este o soluție ideală pentru casele de la țară sau cabane, unde vă petreceți nopțile doar din când în când și aveți nevoie de altceva de fiecare dată când ajungeți acolo. Imaginile sunt imprimate prin metoda digitală, fapt ce asigură o calitate ridicată a culorilor, rezistența în timp a culorilor și o imagine atractivă în ansamblu. Dormitorul Dvs. va arăta mereu aranjat, pentru că materialele nu se șifonează. Nu vă temeți nici că spălarea ar putea fi dificilă. Chiar și la un număr mic de turații la stoarcere, setul se usucă foarte repede.

SET CU BLĂNIȚĂ GINA, calitate Dual Feel, față de pernă 70 × 90 cm, pilotă matlasată 140 × 200 cm

CÂT DE DES SĂ SCHIMBĂM PERNELE ȘI PILOTELE?

Această hotărâre este una complet individuală – depinde de calitatea accesoriilor, de frecvența folosirii, uzură ș.a.m.d. De cele mai multe ori, sunt valabile următoare aspecte:

  • Pilotele - se schimbă la fiecare 10 ani, în funcție de cât sunt de uzate. Uzura se referă la lipirea fibrelor între ele, descoaserea cusăturilor, spălarea frecventă în cazul pilotelor pentru copii.
  • Pernele – se schimbă după 2 – 4 ani de utilizare, în funcție de cât de mult transpirăm sau de pierderea formei

NOTĂ: posibilitatea de a completa umplutura pernei biluțe speciale de umplutură, cu condiția să aveți perne cu husă cu fermoar.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *